Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Zand in de ogen

Op het moment van schrijven stuift de sneeuw tegen de ramen, een witte wereld is het gevolg. De begaanbaarheid op de diverse projecten wordt een probleem, echt lekker werken is niet mogelijk.

Laat staan als de sneeuw weer door de dooi is vertrokken, wat een bende en troep overal. Wat mij betreft is er dan geen sprake van sneeuwpret. Her en der wordt zand gebruikt om de gladheid te bestrijden dan wel de begaanbaarheid te verbeteren. 

Binnen de cao onderhandelingen is ook al lang geen sprake van pret. Op vrijdag 30 januari hebben werkgevers en bonden elkaar na maanden van heen en weer praten echt de waarheid gezegd en elkaar de vraag gesteld of het afsluiten van een cao wel echt de ambitie was. En ja, dat is het geval! Maar werkgevers gebruiken zand ook ergens anders voor, om het in jullie ogen te strooien. Via hun communicatie doen ze voorkomen minimaal 4% loonsverhoging te bieden zonder scherp in beeld te brengen welke rechten en voorzieningen je dan gaat kwijt raken. Want ondanks die minimaal 4% verhoging moeten de loonkosten voor werkgevers naar beneden. In deze nieuwsbrief probeer ik nogmaals scherp in beeld te brengen waar we als bond voor staan en gaan. Opdat onze insteek de werking gaat hebben van eersteklas zout dan wel zand en de weg gaat plaveien naar een voor werknemers goede, perspectiefvolle en toekomstbestendige cao. Het is een hete winter! 


Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao voor de bouwnijverheid

Gijs Lokhorst

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan