Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Werknemers en bedrijven moeten zelf investeren in scholing

Sector bouw en infra vergrijst, bouwproductie in toekomst onder druk. Vooruitkijken wordt voor werknemers en ondernemers in de bouw- en infrasector steeds belangrijker. Werknemers vergrijzen, maar ook ZZP’ers en uitkeringsgerechtigden met een bouwberoep worden steeds ouder. Omgekeerd stromen er steeds minder jongeren de sector in en drogen de bouwopleidingen op.

Op termijn zal het hierdoor moeilijk zijn aan voldoende mensen te komen om de toenemende bouwproductie uit te kunnen voeren. De kwaliteit van het bouwproces kan hieronder leiden. Dit zijn de belangrijkste resultaten uit de Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016, uitgegeven door kennis- en adviescentrum Volandis. De cijfers onderstrepen de koers op duurzame inzetbaarheid die recent is ingezet door de cao-partners in bouw en infra.

Bekijk het volledige persbericht van Volandis (pdf) >

Focus op ontwikkeling

“Volandis slaat de spijker op zijn kop” aldus Gijs Lokhorst, onderhandelaar voor de cao Bouw & Infra. Zowel het huidige als het komende jaar zal de duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid van werknemers één van de centrale thema’s zijn voor het arbeidsvoorwaardenbeleid. Je als werknemer blijven ontwikkelen binnen je huidige dan wel toekomstige functie staat centraal binnen onze inzet. De komende weken zal CNV Vakmensen bij leden en werknemers inventariseren in welke mate scholing van werknemers plaatsvindt en in welke mate werkgevers investeren in het scholen van de medewerkers. Uitkomsten zullen worden meegenomen bij de inzet voor de komende onderhandelingen. De huidige cao heeft een looptijd tot en met 31 januari 2017.

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar Bouw & Infra, CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid