Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Uitnodiging webinar 12 maart toekomst pensioenen

De gezamenlijke vakbonden bij UWV nodigen je uit voor deze webinar. In het najaar is het overleg tussen het kabinet en de vakbonden over de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel mislukt. Sindsdien zit het overleg in een impasse.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zich aan het beraden op het vervolg. Om de druk op de ketel te houden, organiseren CNV Vakmensen, De Unie, FNV en Novag op dinsdag 12 maart ’s middags om half vier gezamenlijk een webinar, dat voor alle UWV’ers te volgen zal zijn.

Omdat het een webinar is, kunnen UWV’ers dit niet alleen volgen, maar ook live tijdens de uitzending chatten met de twee presentatoren. Dat zijn Jack de Vlieger van FNV en Roel van Riezen van CNV Vakmensen. Pensioendeskundige Rob Barnhoorn zal de binnenkomende chatvragen aan hen voorleggen en zij zullen waar mogelijk deze vragen live beantwoorden. Het webinar zal ongeveer een uur duren.

De inzet van de bonden is een bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar, indexatie van het pensioen en een pensioen voor iedereen (dus ook voor flexwerkers en ZZP’ers). In navolging van het webinar op 12 maart, is er op maandag 18 maart een grote landelijke actie. Kijk voor meer informatie hierover op Facebook (facebook.com/Goedpensioen).

Webinar volgen
UWV’ers kunnen het webinar (dinsdag 12 maart van 15.30 - 16.30 uur) op twee manieren volgen:

  • individueel thuis of op de werkplek (doe wel oortjes in)
  • gezamenlijk op een groot beeldscherm (op een beperkt aantal vestigingen – welke dat zijn, wordt begin maart bekendgemaakt)

In beide gevallen is het mogelijk om tijdens het webinar vragen te stellen. Hoe dat werkt? Je registreert je vooraf via onlineseminar.nl/uwv en vervolgens meld je jezelf aan via webinar toelichting op de pensioenen voor de Webinar (12 maart). Een handleiding om je te registreren, staat op sharepoint.

Je ontvangt vervolgens twee mails. Eén bevestigingsgmail van registratie en een bevestigingsmail van het aanmelden voor het webinar. Wanneer je de bevestigingsmail niet hebt ontvangen, kijk dan in de spamfolder. Lukt het registreren of aanmelden niet? Stuur een mail naar webinar@uwv.nl. Let op: het is niet mogelijk om het Webinar te volgen in de omgeving van UWV (Werkplek 2.0). Het advies is om het Webinar vanaf een (eventueel eigen) computer of laptop te volgen.

Oproep voor vrijwilligers
De vakbonden zijn op zoek naar ambassadeurs die voor de komende periode diverse activiteiten willen helpen organiseren. Meer informatie over deze vacature heb je van het UWV al gehad.

Roel van Riezen
bestuurder
E.: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
M.:06 51 60 20 34

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid