Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Uitkomst stemronde jaarmodel Schagen 2018/2019

Namens alle betrokken vakorganisaties kunnen wij je melden dat uit alle ingestuurde reacties is gebleken dat onze leden wensen in te stemmen met ongewijzigde voortzetting van het jaarmodel in 2018/2019, dus voor de duur van 1 jaar.

Uit de evaluatie blijkt wel dat er ingeleende werknemers zijn op functies, welke de werknemers ook hadden kunnen uitvoeren die de jaarmodeluren moesten gaan opmaken. Dit is niet de afspraak van het jaarmodel. Ook dat werknemers A naar huis werden gestuurd om het jaarmodeluren op te maken en dat ex-werknemers weer opgeroepen werden om te komen werken op werkzaamheden die door de werknemers A werden uitgevoerd. Hierover wilden wij graag een gesprek aangaan met Schagen. Dit is niet de opzet van een jaaruren model. Dit gesprek heeft gisteren plaatsgevonden. 

Wij hebben de punten besproken en nadrukkelijk ingegaan op het punt dat werknemers de spaaruren moesten gaan gebruiken terwijl er anderen (uit de WW gehaald) het werk gingen doen. Wij begrepen van Schagen dat de werknemers die in de WW gaan hiervoor zelf het initiatief nemen om een periode in de winter in de WW te gaan. De werknemers die in de WW zaten zijn weer opgeroepen, zodat zij de nieuwe machine waar deze groep van werknemers op gingen werken, zelf konden aanpassen aan hun wensen. Wel willen wij erop wijzen dat de WW niet bedoeld is om pieken en dalen in het werk op te vangen. Daar is nu juist het jaarmodel voor. Ook het punt dat werknemers zelf spaaruren kunnen opnemen in de periode van opname van maximaal 5 dagen, aldus Schagen. Na alles besproken te hebben zijn wij overgegaan tot het ondertekenen van het Jaarmodel 2018/2019. 

Evaluatie

Wij zullen ten tijde van afloop dit jaarmodel wederom evalueren met onze leden en je werkgever. Daarbij is voor ons van belang om te weten of het model heeft voldaan aan de verwachtingen, strikt is nageleefd en wat de ‘wensen’ zijn naar de toekomst. Het jaarmodel wordt dus niet stilzwijgend verlengd. 

Mocht je tussentijds opmerkingen hebben over (de uitvoer van) het jaarmodel vernemen wij dat graag.
Wij hopen je hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd.  

Willem Timmer,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 51 202 957
E. w.timmer@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid