Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Strukton uitspraak 4 april

Op vrijdag 4 april vond dan eindelijk de rechtszaak plaats die de bonden hebben aangespannen tegen Strukton-eigenaar, Gerard Sanderink. Hiermee willen wij Sanderink dwingen om de afspraken die hij in 2010 met ons heeft gemaakt na te komen. Afspraak is afspraak!

De rechtszaak
Voor de rechtbank in Den Haag hebben de bonden nog eens uiteengezet op welke wijze Sanderink de afspraken uit 2010 heeft geschonden.
Zo brak Sanderink de belofte dat Strukton lid zou blijven van de werkgeversverenigingen. Hierdoor lopen we het grote risico dat de cao straks niet meer door alle bedrijven in de sector toegepast hoeft te worden en dat lonen en andere werknemersregelingen sterk zullen verslechteren.
Daarnaast werden iets te mondige werknemers gedwongen Strukton te verlaten. En als klap op de vuur-pijl besloot Sanderink in juli 2013 alle afspraken uit 2010 op te zeggen.
18 april
De Haagse rechter doet op 18 april a.s. uitspraak. We hebben er het volste vertrouwen in dat de uit-spraak in ons voordeel, en dus in jullie voordeel, zal uitpakken. Uiteraard zullen we jullie zo snel moge-lijk op de hoogte brengen van de uitspraak!
Actief worden voor je bond!
De vakbonden zijn de rechtszaak begonnen om de rechten en arbeidsvoorwaarden van de werknemers van Strukton te waarborgen. Met alleen rechtszaken voeren gaat dit ons niet lukken. De steun van zoveel mogelijk Strukton-werknemers is dan van groot belang.

Die steun kunnen jullie geven door lid te worden van een vakbond en/of actief te worden voor de bond. Zonder actieve kaderleden kan de bond haar belangenbehartiging niet goed uitvoeren. Kaderleden zijn de ogen en oren van de bond, kunnen collega’s ondersteunen en beslissen op welke zaken de bond zich moet concentreren.

Wil jij ook actief worden voor je bond? Neem dan contact met ons op. We kunnen je dan meer vertellen over het kaderwerk binnen de bond en je in contact brengen met onze huidige kaderleden

Vragen? Reageren?
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of wil je reageren? Dat kan. Bel of mail.

Sanne van der Meulen, CNV Vakmensen - cnvinfo@cnv.nl - www.cnvvakmensen.nl - 023-5684670
Huub van den Dungen - FNV Metaal
Veronika Teunissen - FNV Spoor
Ben Bleumer - FNV BouwOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid