Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Stemming en ledenbijeenkomsten cao Betonpompen BBB

De cao die momenteel van toepassing is voor jou, is de cao Betonmortel met een looptijd tot eind 2012. Hier vindt in al die jaren geen onderhoud meer plaats omdat werkgevers uit het cao-overleg zijn gestapt en niet meer willen komen tot een nieuwe cao Betonmortel.

In al die jaren hebben wij ook niet de mogelijkheid gehad om afspraken te maken over loonsverbetering. Dit betekent dat je in al die jaren geen verbetering heeft gehad in de lonen. Omdat er ook geen actiebereidheid onder de werknemers is, hebben we geen vuist kunnen maken met elkaar.

Gesprekken Branchevereniging nieuwe cao
We zijn benaderd door de werkgeversorganisatie Branchevereniging Betonpomp Bedrijven (BBB) om te zien of wij tot een nieuwe cao voor de Branche Betonpomp Bedrijven kunnen komen. Na een aantal gesprekken hebben wij gezamenlijk met de branchevereniging een tweetal werknemersbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten is er uitleg gegeven over een spaarurenmodel en is er gelegenheid geweest om over de overige cao-zaken te spreken.

Onderhandelingsresultaat
Hierna zijn de onderhandelingen begonnen. Er is nu een onderhandelingsresultaat bereikt. Wanneer leden instemmen met dit onderhandelingsresultaat zal het worden ondertekend door CNV Vakmensen en FNV Bouw en is deze nieuwe cao voor jou van toepassing. Hiermee wordt ook voor jou de cao Betonmortel beëindigd die vanaf 2012 niet meer wordt aangepast en waarin ook geen loonafspraken gemaakt worden.

Stemming
Graag leggen wij het onderhandelingsresultaat aan jou voor en vragen wij jou om jouw stem uit te brengen en ons hiermee te laten weten of jij akkoord kunt gaan met het resultaat of dat jij het resultaat afwijst.

Je kunt digitaal je stem uitbrengen via deze link tot maandag 16 oktober 2017.

Ledenbijeenkomsten
Wij hebben op de bijeenkomsten met jou afgesproken dat wij de werknemers, leden en niet-leden, werkzaam bij een betonpompenbedrijf dat gaat vallen onder de werkingssfeer van deze cao in de gelegenheid stellen geïnformeerd te worden en dat zij hun mening kunnen geven over de uitkomst van de onderhandelingen.
Hiervoor zijn er wederom weer twee bijeenkomsten georganiseerd op dezelfde locaties als de vorige keer. Dit betekent:

Eerste bijeenkomst - EMMELOORD:
Datum: dinsdag 10 oktober 2017
Aanvang: 19.30 uur bij Van de Valk te Emmeloord
Locatie: Van der Valk Hotel, Het Hooiveld 9, 8302 AE Emmeloord

Tweede bijeenkomst - WOERDEN:
Datum: woensdag 11 oktober 2017
Aanvang: 19.30 uur bij Van de Valk te Emmeloord
Locatie: BFBN gebouw, Zaagmolenlaan 20, 3447 GS Woerden

Nogmaals willen wij je graag wijzen op het belang van de organisatiegraad bij de Betonpomp Bedrijven. Het ledenaantal is minimaal en zou verder moeten groeien. Wij vragen je dan ook te overwegen om lid te worden van CNV Vakmensen.

Willem Timmer
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid