Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Reorganisatie bij Olde Rikkert te Oldenzaal

Sociaal plan afgesloten voor 18 werknemers

Heel vervelend dat ook uw bedrijf werd getroffen door een reorganisatie. Op dit ogenblik vindt bij veel bedrijven een reorganisatie plaats. Ook raken op dit moment veel bouwbedrijven failliet of stoppen met hun werkzaamheden. Olde Rikkert een bekend staand bedrijf met een sociale inslag moet helaas ook 18 werknemers ontslag aanbieden. Deze brief schrijf ik naar alle leden werkzaam bij uw bedrijf. Zover ik het nu na kan gaan, worden 3 leden ontslagen. CNV Vakmensen kan dit alleen zien wanneer u destijds ook door hebt gegeven dat u bij deze werkgever werkt. Het is voor u wel verstandig om steeds na te gaan of u wel bij de juiste werkgever bent gekoppeld in ons ledenadministratiesysteem. Mocht u als lid van CNV Vakmensen deze brief niet ontvangen, dan betekend het dat u niet juist in onze administratie staat gekoppeld.

Uw bedrijf heeft met de vakbonden een sociaal plan afgesloten. We hebben hierover met uw werkgever op 27 juni 2013 onderhandeld. Ook heb ik alle werknemers en leden toegesproken op 1 juli 2013. Het sociaal plan omvat een aanvullingsregeling tot max. 18 maanden op de WW-uitkering. Tevens is er een tekenbonus van 3000 euro (bruto) opgenomen wanneer u een vaststellingsovereenkomst met uw werkgever ondertekend. Wanneer u een vaststellingsovereenkomst tekent, dan is de werkgever verplicht zich te houden aan de wettelijke opzegtermijn. U kan dan aanspraak maken op een WW-uitkering. Hierover heb ik u uitvoerig uitleg gegeven op de bijeenkomst. Uiteraard heeft u het recht om een UWV-procedure op te starten. Ik adviseer u dan ook gebruik te maken van onze juridische dienst. Ook is in het sociaal plan een bedrag van 1.815 incl. btw afgesproken voor een outplacement regeling. U staat vrij om een (outplacement)-bedrijf hiervoor uit te kiezen. U bent niet verplicht zich te verbinden met Ros Managementregie. U zou bijvoorbeeld ook gebruik kunnen maken van Matchcare. Uw bond kan u hierover meer vertellen.

We hebben met uw werkgever afgesproken dat bij onbillijke situaties we als bonden en werkgever om de tafel gaan om dit te bespreken en een oplossing te zoeken. Wanneer u meent dat u onbillijk wordt behandeld, neemt u hierover contact op met uw werkgever. Komt u er samen niet uit dan is het mogelijk dat wij als bond met uw werkgever hierover in contact treden.

Het sociaal plan is vandaag ondertekend. We hebben nog kleine punten aangepast ten voordeel van u of ter verduidelijking. U heeft recht om dit sociaal plan in te zien en te ontvangen. Neemt hierover gerust contact op met uw werkgever.

Heeft u nog vragen, bel gerust CNV Info, tel. 030 75 11 007.

Heeft u gemerkt dat uw collega nog niet lid is van CNV Vakmensen, beweeg hem dan ook lid te worden van onze bond. Voor uw moeite wordt u beloond met een aanbrengpremie van 25 euro. Juist nu is het belangrijk om lid te zijn van de bond. De bond helpt u niet alleen rondom een sociaal plan, maar onze hulpverlening gaat verder! Bekijk onze website eens www.cnvvakmensen.nl

Arie-Jan van Oort

Vakbondsbestuurder

CNV Vakmensen

Districtskantoor Apeldoorn
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid