Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Ontslagdrang niet ok bij VolkerStevin Materieel

“De wijze waarop VolkerStevin Materieel/ Romers transport wil bezuinigen deugt niet. Dat gaat louter over de rug van de werknemers. En de noodzaak is niet eens onomstotelijk voor alle onderdelen.” Bestuurder Birgitte Staal van CNV Vakmensen gaat daarom vooralsnog niet akkoord met de voornemens van de faciliteerder in de bouw en transportsector. Ook collega bestuurder Gerard van Cuijk, kan zich hier niet in vinden.

VolkerStevin Materieel, dochter van Volker Wessels, met vestigingen in Dordrecht, Groningen, 't Harde en Nuth wil 48 mensen ontslaan. Volgens de directie “vanwege slechte cijfers en slechte verwachtingen voor de toekomst”, zo verduidelijkt bestuurder Birgitte Staal.

Volgens Staal wil VolkerStevin Materieel domweg de mensen op goedkope wijze lozen, om vooral geen bok te schieten in de onbekende economische toekomst. “Maar het enige wat de onderneming doet is de betreffende mensen, die vaak al veel jaren werkzaam zijn bij de onderneming als dank met een minimale vergoeding het bos in sturen. Daarmee gaat CNV Vakmensen niet akkoord.”

Het aanbod in de sociale regeling is veel te laag. Niet alleen de financiële voorstellen, zoals een maximale factor van 0.6, een schadeloosstelling, maar ook de voorstellen over mobiliteit, outplacement, van werk naar werk en scholing lijken nergens naar.

VolkerStevin Materieel/ Romers transport levert transportmiddelen, mensen en machines aan onderaannemers in de (wegen)bouw.

CNV Vakmensen informeert de leden op 10 juli in Dordrecht en op 11 juli in Zwolle. Staal: “Ik verwacht daar zonder meer dat de mensen zich verenigen om gezamenlijk en maximaal in het geweer te komen tegen dit ontslag.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid