Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Nieuwe cao bouw en infra is een feit

Op vrijdag 13 april 2018 hebben partijen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de bouw en infra.

We hebben jullie al eerder ingelicht over het bereikte resultaat. In de regio een aantal bijeenkomsten plaatsgevonden en er kon online gestemd worden.

Uitkomst is dat 75% van de leden hebben ingestemd, 21% tegen gestemd en 4% heeft zich onthouden van een mening over het bereikte resultaat. We hebben de onderhandelingsdelegatie van werkgevers laten weten dat CNV Vakmensen het cao onderhandelingsresultaat formeel goedkeurt.

Situatie is nu dat ook de werkgeversorganisaties en de FNV hebben ingestemd met het resultaat en er sprake is van een nieuwe cao. Deze gaan we nu voorleggen aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) te verkrijgen. Op het moment dat de cao een AVV heeft verkregen is de cao voor zowel georganiseerde als ongeorganiseerde werkgevers van kracht. Dit is van belang om oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden te bestrijden.
Ook werken we aan gezamenlijke communicatie over het onderwerp langer doorwerken en het beter gebruik maken van huidige cao afspraken. Blijf de ontwikkelingen dus volgen de komende periode. We blijven contact met jullie houden over onderwerpen waar vragen en/of zorgen over zijn.

Heb jij nog vragen of wil je nog ergens je mening over kwijt, schroom niet en laat het weten. Op je Achterban kun je altijd terecht als je vragen hebt, voor het aankaarten van onderwerpen en het voeren van discussies.

Rest me niets jullie hartelijk te bedanken voor de steun en de grote betrokkenheid tijdens het proces van de cao onderhandelingen. Jullie reacties op verschillende manieren heeft zeer geholpen.

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao bouw en infra
M 06 51202970

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid