Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Kans op overname Deurwaarder Bouwgroep

CNV Vakmensen hoopt dat er snel duidelijkheid komt over een mogelijke overname van Deurwaarder Bouwgroep uit Warmenhuizen. "De curatoren zijn hierover in gesprek met de Volendamse bouwer HSB, daar is het wachten nu op", zegt onderhandelaar Burg Anker van CNV Vakmensen. "We hopen dat de overname slaagt en dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen naar HSB."

Deurwaarder Bouwgroep, een gerenommeerd bouwbedrijf met 200 werknemers, is gisteren failliet verklaard. "Veel onzekerheid dus bij de werknemers", zegt Anker. "En ook bij alle bedrijven die met Deurwaarder zaken deden. Als zo'n groot bedrijf omvalt, heeft dat een grote impact op de werkgelegenheid in de regio."   

Anker houdt nauw contact met de curatoren die gisteren zijn aangesteld (Sweens en Mekkelholt). "Ik hoop op korte termijn duidelijkheid voor de werknemers. Als de overname slaagt en er kunnen mensen mee, dan zullen we nog wel moeten praten over de voorwaarden waaronder. Het moet wel op een fatsoenlijke manier, het kan niet zo zijn dat de werknemers opeens allerlei rechten kwijtraken."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid