Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Jij bent aan zet!

De voorbereidingen om te onderhandelen over jouw nieuwe cao zijn in volle gang. We bezoeken werknemers op de projecten waar ze aan het werk zijn en we vragen jullie via internet om jullie mening.

Om sterk te staan in de cao-onderhandelingen hebben we behoefte aan meedenkende leden en werknemers in verschillende functies. Of je nu straatmaker, asfalteerder, metselaar, timmerman, werkvoorbereider, calculator, voeger of verkoper bent, laat je horen en gelden. Jij bent aan zet!

Waar loop jij in je dagelijkse werk tegenaan? Wat vind jij belangrijk om je werk beter te maken? Kortom, waar moeten we op inzetten voor jullie nieuwe cao?

Enquête inzet arbeidsvoorwaarden
Rond 20 september ontvang je per e-mail een verzoek om mee te doen aan een arbeidsvoorwaarden-enquête. Die geeft ons een goed beeld van wat er leeft. Dus doe vooral aan die enquête, het gaat immers om jouw cao.

Persoonlijk ‘maatwerk’
Daarnaast kun je ook je eigen ‘Top 3’ naar mij sturen. Wat zijn de drie belangrijkste dingen die wij mee moeten nemen in de komende cao-onderhandelingen? Laat het me weten. En natuurlijk mogen het er ook meer dan drie zijn. Je e-mail kun je sturen naar: maatvoormorgen@cnvvakmensen.nl

Jeachterban.nl
CNV Vakmensen heeft een online community waar je met collega’s kunt discussiëren over alles wat zich in de bouw en infra voordoet. Op de cao-tijdlijn van www.jeachterban.nl kun je alle stappen in het cao-proces volgen. Ook daar geldt: praat mee.

Ook kun je op www.jeachterban.nl al je vragen kwijt over werk en inkomen. Je krijgt er snel antwoord op je vragen door iemand uit ons team van experts. Om over je cao mee te praten, maak je een account aan en ga je naar de sector bouw van www.jeachterban.nl.

Cao-commissie
De cao-commissie is een groep leden van CNV Vakmensen die werken onder de cao. Deze leden zijn binnen de vakbond verantwoordelijk voor de definitieve inzet van cao-onderhandelingen en de vaststelling en goedkeuring van een eventueel akkoord. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden die hier bij betrokken willen zijn. Wil je weten hoe je in de cao-commissie kunt meedenken over je nieuwe cao, laat dat me weten. Heb je vragen, mail me via g.lokhorst@cnvvakmensen.nl

Jij bent aan zet!
Uit de reacties op de nieuwsbrief van juli blijkt dat vooral loon, langer doorwerken en arbeidstijden de belangrijkste onderwerpen zijn. De hoogte van de uiteindelijke looneis bij de cao-onderhandelingen bepalen jullie, maar daarbij is het wel belangrijk dat leden en werknemers er voor elkaar staan wanneer het moeilijk wordt om de looneis te realiseren. Alleen als we gezamenlijk de rug recht kunnen houden, kunnen we iets bereiken als het moeilijk wordt aan de cao-tafel.Voor nu is het belangrijk om onze inzet te bepalen en daar horen we je graag over.

Belang van leden
Jij bent al lid, daarom ontvang je deze nieuwsbrief. Jij bent je dus bewust van het belang. Stuur de nieuwsbrief ook gerust door aan je colleás die nog geen lid zijn. Hoe meer leden hoe groter onze, dus jouw invloed!

  

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid