Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Vakbonden en werkgevers tekenen internationale verklaring voor veilig werken

Tijdens de onderhandelingen op woensdag 28 april 2021 over de nieuwe cao Bouw en Infra, ondertekenden vakbonden en werkgevers gezamenlijk een internationale verklaring over veilig werken. In deze verklaring wordt het grote belang van het recht op veilig werk nog eens benadrukt.

Dag voor Veiligheid en Gezondheid

Woensdag 29 april was de Dag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en ook Workers Memorial Day, de dag waarop we mensen herdenken die zijn omgekomen door een bedrijfsongeval of een beroepsziekte. Een toepasselijke dag om deze verklaring te tekenen.

Hele jaar door aandacht nodig

CNV Vakmensen bestuurder Gijs Lokhorst: 'Er gaat geen dag voorbij of we zijn bezig met het aandacht vragen voor veilig en gezond werken en het bevorderen van de bewustwording van het belang. Met de ondertekening van de deze verklaring leggen we hier nog eens extra nadruk op. Zeker in landen waar aandacht voor veilig en gezond werken niet de norm is, is het nog meer van belang om op deze onderwerpen te benadrukken. Dit gaat niet alleen over Nederland.'

Verklaring ondertekend door vakbonden en werkgevers

De door de EFBH en BWI opgestelde verklaring (pdf) werd ondertekend namens de werkgevers door Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie NL. Namens de vakbonden tekenden wij samen met de collega’s van FNV.

Vier mannen staan in een trappenhuis met de ondertekende verklaring in hun handen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid