Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

In de WW

Zegt jouw werkgever dat er een reorganisatie aankomt? Of heeft hij al aangegeven dat hij jou moet ontslaan? Of vraagt hij jou een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen, waardoor je arbeidsovereenkomst ontbonden wordt?

Bel CNV Info 030 7511007

Teken nooit iets voordat je contact hebt gehad met de bond!

Via CNV Info kom je in contact met een van onze juristen, om te overleggen of het ontslag gegrond is en om bezwaar in te dienen, als het nodig is. Ook kan je samen bekijken op welke ontslagvergoeding je recht hebt.

Faillissement

Dreigt jouw bedrijf failliet te gaan; neem dan zo snel mogelijk contact op met de betrokken bestuurder of vakbondsconsulent van CNV Vakmensen.

UWV

Als je ontslagen wordt heb je recht op een WW-uitkering. Het is belangrijk om je zo snel mogelijk bij het UWV aan te melden. Dat kan digitaal via www.uwv.nl of via een Werkplein in jouw gemeente.

Let op: je hebt daarvoor wel je DigiD nummer nodig.

WW

Als je een WW-uitkering ontvangt, dan heb je allerlei rechten en plichten. Zo ben je verplicht om te solliciteren en wil het UWV elke maand een overzicht van al jouw sollicitaties ontvangen. Houd dus altijd een goed overzicht bij van je sollicitaties.

Ook moet je het UWV op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen in je privé-leven, zoals; vakantie, verandering in inkomen van je partner, vrijwilligerswerk of een verhuizing.

Let goed op: het niet nakomen van de informatieplicht kan jou geld kosten.

Als je een passende baan krijgt aangeboden door het UWV, moet je die accepteren. Op de site van het UWV vind je alle informatie over wat zij onder een passende baan verstaan.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Bel CNV Info 030 7511007

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid