Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Hoopgevende stappen in cao-overleg bouw

“Na acht onderhandelingsronden zit er voor het eerst serieus schot in de zaak. Er zijn belangrijke stappen gemaakt op een groot aantal punten”, zegt onderhandelaar Gijs Lokhorst van CNV Vakmensen over de cao-onderhandelingen met de werkgevers in de bouw.

Lokhorst: “We hebben te maken met moeilijke onderwerpen als arbeidstijden, naleving van afspraken, beloning en de aanpak van externe flex. Dat maakt het overleg moeizaam en intensief. Er ligt helaas nog geen principeakkoord, maar we zijn dinsdag 20 maart een eind gekomen.”

“Omdat we voor een aantal moeilijke onderwerpen meer tijd nodig hebben, is het overleg dinsdagnacht geschorst. Vrijdag 23 maart pakken we de draad weer op. We willen erg zorgvuldig en gedegen te werk gaan”, aldus Lokhorst.

Om het verloop van het proces niet te verstoren, vindt Lokhorst het niet verstandig uitspraken te doen over de inhoud van de gevoerde onderhandelingen. “Ik hoop en reken op het begrip van de werknemers in de bedrijfstak, wij hebben inmiddels al zoveel gesprekken gevoerd en nieuwsbrieven gestuurd, onze leden kennen onze inzet.”

Uiteraard informeren we alle leden van CNV Vakmensen zo spoedig mogelijk over de uitkomsten van de onderhandelingen van aanstaande vrijdag. “De druk is groot. Het is vrijdag buigen of barsten, dat is wel duidelijk geworden.”

Voor meer informatie: www.mijncaobouw.nl of www.cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid