Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Hoe komen we bij een nieuwe cao Bouw & Infra ?

De huidige cao Bouw & Infra loopt zoals je weet tot eind januari 2017. Werkgevers en vakbonden hebben daarom in de afgelopen weken twee varianten besproken om tot een nieuwe cao te komen.

De eerste variant is een uitgebreid traject dat maanden zal duren, omdat cao-partijen de cao verder toekomstbestendig willen maken. De tweede variant is een tweetrapsraket. Dit houdt in dat er een cao 2017 overeengekomen wordt met beperkte inhoudelijke veranderingen, plus een daarbij passende loonsverhoging. Dit geeft partijen de ruimte om in 2017 te starten met onderhandelingen om zo te komen tot een nieuwe cao Bouw & Infra 2018 met o.a. de mogelijkheid voor branche-specifieke afspraken. Beperkte veranderingen dus, omdat er ook nog zaken uit de huidige cao verder uitgewerkt moeten worden, zoals Bouwplaats ID.

Daarnaast staat het onderwerp functie- en loongebouw op de agenda; dit wordt nu al zorgvuldig gemoderniseerd en daar is veel tijd voor nodig.  Volgende week verwachten wij je te kunnen vertellen met welke variant we aan de slag gaan. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid