Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Gerritsen Bouwgroep uit Renkum failliet

Gerritsen Bouwgroep uit Renkum, een middelgrote bouwonderneming met ruim 100 werknemers, is failliet. "De bouwlocaties zijn sinds gisteren dicht, de werknemers zitten thuis", zegt Willem Kruithof van CNV Vakmensen. "Het is erg spijtig dat opnieuw een gerenommeerd bouwbedrijf slachtoffer is geworden van de crisis."

Kruithof hoorde vanmorgen van de problemen bij Gerritsen Bouwgroep. "We zijn meteen gaan bellen. Ik heb vanmorgen contact gezocht met het bedrijf, maar had al snel door dat ik te maken had met een externe telefoondienst. Een bedrijf dat zelf de telefoon niet meer opneemt, is geen goed nieuws. Inmiddels heb ik ook contact gehad met de curator van het bedrijf. Het blijkt inderdaad dat gisteren het faillissement is uitgesproken. De werknemers krijgen dus waarschijnlijk morgen de ontslagbrief op de deurmat. Het is triest dat opnieuw een grote groep vakmensen op straat komt te staan."

Personeelsbijeenkomst

Volgens Kruithof volgt op korte termijn, waarschijnlijk begin volgende week, een personeelsbijeenkomst, waar de werknemers verder worden geïnformeerd over de situatie. Kruithof: "Wij zullen daar ook bij aanwezig zijn. We maken ons uiteraard grote zorgen over de werkgelegenheid van de mensen. Hopelijk is er nog iets van perspectief, bijvoorbeeld in de vorm van een doorstart."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid