Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Eenmalige uitkering bij ontslag cao Bouwnijverheid

Met ingang van 1 juli 2012 kunnen zieke werklozen ook aanspraak maken op de eenmalige uitkering bij werkloosheid van € 425,00. Zieke werklozen zijn werknemers waarvan het dienstverband eindigt tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid. Dat kan bijvoorbeeld omdat tijdens de periode van ziekte hun tijdelijke contract afloopt of hun werkgever failliet gaat. Deze werknemers ontvangen aansluitend aan het einde van het dienstverband geen Werkloosheidsuitkering maar een Ziektewetuitkering.

Tot 1 juli 2012  kregen zieke werkloze geen eenmalige uitkering, zoals hun gezonde collega’s wel ontvingen. Dat vonden wij niet eerlijk en daarom hebben wij ons hard gemaakt om dit te veranderen. De bonden en werkgevers in de bouw hebben dit najaar afgesproken dat zieke werklozen ook recht hebben op de eenmalige werkloosheidsuitkering. Ook kunnen zij hun pensioenpremie nog zes maanden opbouwen, bij het einde van het dienstverband.

Daarnaast is afgesproken dat werklozen, die ziek worden tijdens de eerste zes maanden dat ze een WW uitkering ontvangen en recht hebben op een ziektewetuitkering. Ook dan gaat de opbouw van de pensioenpremie door tot het maximum van 6 maanden.

Meer informatie

Kom jij voor de regeling in aanmerking? Wil je meer informatie of een aanvraagformulier? Neem contact op met de vakbondsconsulent bij jou in de regio en bel naar 030-7511007.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid