Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

CNV op werkbezoek bij Stroomversnelling

Duizenden extra banen voor de bouw. Maar liefst 111.000 gerenoveerde, energieneutrale huurhuizen. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar in het project Stroomversnelling komt het allemaal samen. "Een ambitieus en uniek samenwerkingsproject, dat gouden kansen biedt voor de bouw", zegt Arend van Wijngaarden, voorzitter van CNV Vakmensen. Samen met CNV-voorzitter Maurice Limmen brengt hij woensdag 18 juni een werkbezoek aan een renovatieproject in Soesterberg.

De Stroomversnelling is een samenwerkingsproject van bouwbedrijven en corporaties, dat breed wordt gesteund door de overheid en branche-organisaties, zoals ook CNV Vakmensen. "De Stroomversnelling biedt een duurzame oplossing, waar iedereen beter van wordt", vindt CNV-voorzitter Maurice Limmen.   

Vertrouwen  

CNV Vakmensen, dat onder meer de werknemers in de bouw vertegenwoordigt, ziet veel mogelijkheden. "Wij zien dit project vooral als een bijzonder staaltje van vertrouwen in elkaar. Corporaties en bouwbedrijven die samen oplossingen zoeken om uit de crisis te komen", zegt Van Wijngaarden. "Dit project biedt de komende jaren werk aan duizenden bouwvakkers."  

Uniek concept  

De Stroomversnelling - bijna een jaar geleden gestart, met een looptijd tot 2020 - is gebaseerd op een uniek concept. Het idee is dat bewoners van de huurhuizen hun energierekening rechtstreeks aan de woningcorporaties gaan betalen. Met dat geld financieren de corporaties de bouwbedrijven, die in het project nauw samenwerken om duurzame en innovatieve oplossingen te bedenken en uit te voeren. De huurhuizen worden verbeterd en energieneutraal gemaakt (nul op de meter). Per saldo betalen de huurders niets extra, terwijl ze er wel een veel fraaier en comfortabeler huis voor terugkrijgen.  

Zie ook:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid