Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

CNV-leden akkoord met sociaal plan Goldewijk

De CNV-leden bij bouwbedrijf Goldewijk in Doetinchem hebben vandaag ingestemd met een sociaal plan voor de circa 70 werknemers die hun baan kwijtraken.

Gerard van Dijk, onderhandelaar van CNV Vakmensen, is tevreden. "Goldewijk heeft een reputatie dat ze liefst alles op eigen houtje doen, op een nogal onbehouwen manier en zonder de bonden erbij te betrekken. Gelukkig was de nieuwe interim-directeur wèl bereid om een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken. De mensen krijgen een ontslagvergoeding - weliswaar niet zo hoog, maar toch. De opzegtermijnen van de contracten worden gerespecteerd conform de cao bouw. En iedereen krijgt een budget van 2.500 euro voor bemiddeling naar ander werk via een outplacementbureau, de Stichting Metalektro Personeelsdiensten. Dat is allemaal winst."

Malaise in de bouw

De ontwikkelingen bij Goldewijk zijn tekenend voor de malaise waarin de bouw verkeert. Van Dijk: "Een paar jaar geleden werkten er nog zo'n 500 mensen bij dit bedrijf. Sinds die tijd zijn er verschillende reorganisaties geweest. Nu gaan er weer 70 man uit en dan blijven er nog maar 70 over. Laten we hopen dat Goldewijk in staat is om het bedrijf hiermee overeind te houden."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid