Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

BouWWijzer-dagen 2014

Het verschil dat het verschil maakt

Ben jij als werkzoekende wel eens vergeleken met een zeester?

Laatst liep ik op over het strand. In de verte zag ik een meisje lopen. Ze liep op een plek die bezaaid was met zeesterren. Het meisje pakte de zeesterren op en gooide ze terug in de zee. Ik liep op het meisje af en vroeg haar wat ze aan het doen was.

"Ik ben zeesterren aan het redden", antwoordde ze.
"Maar het zijn er zoveel", zei ik, "dat zal toch zeker geen verschil maken!" 
Onverstoorbaar ging het meisje door. Ze pakte een zeester op en gooide hem in de zee. 
"Voor deze wel," zei ze…

Met de grote BouWWijzer Events kunnen we niet iedereen helpen, maar het begint altijd met één…

Anders kijken

We hebben dit jaar al twee heel mooie BouWWijzer dagen gehad. Met inspirerende mensen, trainers, studenten en vrijwilligers. Grote drukte bij de goede uitzendbureaus tijdens de informatiemarkt en veel vragen over pensioen. En wat vond iedereen het pensioentheater leuk: "Bouwgrijs met Gijs". 

In de workshops "Anders kijken naar jouw situatie" leerden de deelnemers inderdaad anders kijken naar dezelfde dingen. 'Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden', is één van de pakkende oneliners van de trainer. "Netwerken is net werken" en "Bouwcollege on Tour" werden ook prima gewaardeerd.

Sommige deelnemers meldden zich op het laatste moment af. Eigenlijk vond ik dat onbegrijpelijk, zo'n mooi event en dan niet komen. Totdat ik de mailtjes las waarin men aangaf een baan te hebben gevonden en daardoor niet kon komen! Ik realiseer mij dat de hoeveelheid mailtjes van personen die een baan gevonden hebben, minder is dan het aantal werkzoekenden op een Bouwwijzer dag, maar nogmaals, het begint altijd met één...

Succesverhalen

Ik word nog steeds erg blij van al die mooie succesverhalen. Zo heeft één van onze vrijwillige trainers na drie jaar WW en met één been al in de bijstand, toch een baan voor een half jaar gevonden, met uitzicht op een vast dienstverband. Zijn leeftijd: 59 jaar.

En één van onze Social Media cursisten, die niets met LinkedIn had, is benaderd via LinkedIn. Hij was al ruim een jaar werkloos en heeft nu weer een baan als technisch tekenaar. Zijn leeftijd: 48 jaar.

Gelukkig komen er steeds meer succesverhalen bij en eerlijk gezegd doen we ons werk uiteraard graag voor die succesverhalen. Bij CNV Vakmensen zetten wij ons in voor waardevolle mensen zoals jij. En we zien jou ook nooit als een 'gewone' timmerman, schilder of uitvoerder, maar wel als een vakman die prachtige dingen kan maken in een geweldige sector als de bouw. 

Positief gevoel

Inspiratie is er ook vandaag genoeg te halen. Of je nou timmerman, schilder, uitvoerder of projectleider bent. En eigenlijk zit de meeste inspiratie gewoon in jezelf. Alleen soms heb je gewoon een mooie bouWWijzerdag nodig om daar achter te komen. Dat is ook ons doel met alle evenementen die wij organiseren voor werkenden en werkzoekenden. We willen jou een positief gevoel geven, jou sterker maken voor en op de arbeidsmarkt. Sterke werknemers en sterke werkzoekenden!

En om nog even terug te komen op die zeester, het begint altijd met één en hopelijk ben jij de volgende. 

Aanmelden

Tot ziens op onze BouWWijzerdag in Abcoude (2 april) of Dordrecht (7 april). Opgeven kan nog via e-mail: s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

Jacqueline
Vakbondsconsulent

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid