Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Bouwsector wil economie uit crisis trekken

De bouwsector ziet kansen om de kwakkelende economie weer aan te jagen. Op dinsdag 29 oktober bieden 17 organisaties, waaronder CNV Vakmensen, een petitie aan aan vertegenwoordigers van de Eerste Kamer.

De petitie wordt overhandigd door een delegatie vanuit werknemerszijde (Arend van Wijngaarden van CNV Vakmensen en Charley Ramdas van FNV Bouw) en vanuit werkgeverszijde (Henk Klein Poelhuis van AFNL en Johan Groen van NVB). De 17 samenwerkende organisaties vertegenwoordigen bij elkaar 150.000 bedrijven en 500.000 mensen.

Aanjagen

In de petitie geven de organisaties aan op welke wijze de bouwsector wil bijdragen de economie van Nederland weer aan te jagen. De overhandiging aan de vertegenwoordigers van de Eerste Kamer is het vervolg op de bewustwordingscampagne 'Bouw nou op', die de initiatiefnemers in juni van dit jaar lanceerden. Hiermee willen de samenwerkende organisaties in de bouw benadrukken dat de crisis in de sector iedereen raakt. Via de campagnesite www.bouwnouop.nl hebben inmiddels duizenden Nederlanders steun aan de actie gegeven. Ook vanuit deze steunbetuigingen wordt dinsdag de petitie aan de voorzitters van de Vaste Kamercommissies overhandigd.

Bouwhelmen op Het Plein

Voorafgaand hieraan vindt op Het Plein in Den Haag een ludieke actie plaats. Daar worden tussen 10.00 en 12.00 uur bouwhelmen neergelegd. Enerzijds staan deze helmen symbool voor de 75.000 mensen die de sector door de crisis al noodgedwongen hebben moeten verlaten. Anderzijds kunnen de helmen ook worden gezien als de kracht die de bouw heeft om Nederland uit het economisch moeras te trekken. Dit alles uiteraard onder het motto Bouw Nou Op!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid