Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Bouwbedrijf rommelt personeel weg

Het concern Volker Wessels moet ingrijpen bij werkmaatschappij De Bonth van Hulten in NieuwKuijk. Volgens CNV Vakmensen rommelt deze werkmaatschappij van het gerenommeerde concern personeel op onfatsoenlijke wijze weg. Bestuurder Robbim Heins: “Vorig jaar werd ruim een miljoen winst gemaakt in NieuwKuijk. Nu worden mensen met een fooi op straat gezet. Dat klopt niet. Heel simpel.”

Heins wil dat Volker Wessels de eer naar zich zelf trekt, net als destijds de winst van De Bonth van Hulten werd afgeroomd richting concernboekhouding. “De Bonth van Hulten is een gerenommeerde onderneming die nauw betrokken was – onder meer - bij de bouw van het paleiskwartier in Den Bosch. Er werken 120 mensen. Daarvan worden er nu 29 aan de kant geschoven.

Niet eerlijk
En nog vóórdat wij als vakbond kunnen onderhandelen over de voorwaarden sluit de directie een akkoord met de ondernemingsraad: tekenen bij het kruisje en genoegen nemen met een wel zeer schamele ontslagvergoeding. Niet erg als het er om gaat dat er helemaal geen geld zit in de onderneming. Maar daarvan is dus geen sprake als je onlangs een miljoen euro winst hebt afgeroomd. En het ontnemen van de verweerkans tegen dit ontslag is helemaal onrechtvaardig. Je krijgt alleen een vergoeding als je niet in verzet komt. Ik herhaal, dat klopt niet.”

 

Bestuurder Heins wil dat Volker Wessels zich ermee gaat bemoeien. In financiële zin, maar ook in strategische zin. “De Bonth van Hulten neemt deze dramatische beslissingen op basis van prognoses. Terwijl er dus twee goede boekjaren ‘in kas’ zitten. Die winst had gebruikt moeten worden om de onderneming te versterken. In plaats daarvan is dat bedrag weggesluisd naar de holding. Ten koste van de werknemers dus. Daar komen wij nu tegen in het geweer. CNV Vakmensen eist een reële ontslagvergoeding en een eerlijke behandeling van mensen." 

De leden bij de bouwonderneming gaven Robbim Heins gisteravond hun zegen in een ledenbijeenkomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid