Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Evenwicht

Als jochie kwam ik vaak thuis met een smerige of kapotte broek, nog vaker geheel nat omdat ik weer eens met de polsstok in de sloot was gevallen.

Mijn moeder Geertje had soms de tranen in haar ogen wanneer ik weer gaten in mijn nieuwe broek had opgelopen, we hadden het goed maar mijn ‘wangedrag’ kwam niet goed uit om de begroting binnen huize Lokhorst op orde te houden. Met terugwerkende kracht: “sorry Mam”.  

Dat hoort toch bij een kwajongen zal men zeggen? Nou, niet echt! Ondanks mijn (toen nog) sportieve aanleg en redelijk atletisch vermogen ging ik te ver door in mijn acties. De grenzen opzoeken, tot het uiterste gaan, dan verlies je wel eens je evenwicht wanneer je over een sloot wil springen of over muren bij een burcht wilt klauteren. Je moet altijd je evenwicht zien te behouden, anders gaat het mis! En dat is nu ook aan de hand bij de cao onderhandelingen voor de bouw. Er moet evenwicht gevonden worden. Werkgevers willen een vrijbrief om de werktijden flexibel te kunnen vaststellen. En weigeren tegelijkertijd goede afspraken te maken over naleving van de cao, de ketenaansprakelijkheid en werknemers afdoende zeggenschap te geven.

Dan is er geen evenwicht! Geen balans als het gaat om het afspreken van zaken die voor werknemers van belang zijn. Voor beide partijen moet een cao bevatten die voor hen van belang zijn. Het zal en gaat nog een hele klus worden. Gelukkig ben ik mijn wilde haren kwijt (al zeg ik het zelf) en zal ik er alles aan doen om tot een evenwichtige cao te komen. Een toekomstbestendige cao die recht doet aan de tijd van vandaag.

Ik wens jou en je naasten Gezegende Kerstdagen en een Gezond en Voorspoedig 2015

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao bouwnijverheid

Gijs Lokhorst

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid