Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Alle cao voorstellen scherp op netvlies

Op woensdag 14 februari 2018 heeft de derde onderhandelingsronde over jullie nieuwe cao plaatsgevonden. We praten je in deze nieuwsbrief graag bij. Alle voorstellen zijn scherp besproken en bij iedereen helder. Nu de uitdaging om ook tot afspraken te komen.

Langer doorwerken

De bond wil een ‘ouderenregeling’ in de cao waarbij de hoofdlijn is dat werknemers voor 80% werken, voor 90% loon ontvangen en de pensioenopbouw 100% blijft. Een technische werkgroep van werkgevers en bonden is al aan de slag gegaan. De gesprekken verlopen tot op heden positief. Binnenkort legt de technische werkgroep verschillende mogelijkheden en modellen voor aan cao partijen.

Instroom en onderwijs

Partijen hebben oriënterend gesproken over de manier waarop je ook in slechtere tijden werknemers kunt laten instromen en hoe risico’s gedeeld kunnen worden.

Veiligheid

Vraag is hoe we onveilig werken het beste kunnen bestrijden en aanpakken. Opdrachtgevers moeten we nadrukkelijker aanspreken. We zijn het niet met elkaar eens hoe we moeten samenwerken op dit onderwerp. Volgende week worden de gesprekken hierover voortgezet.

Naleving en eerlijke concurrentie

Cao partijen praten intensief over het bestrijden van oneerlijke concurrentie. Moeten we meer inzetten op naleving cao en zo ja hoe? Welke rol kan en zal de in ontwikkeling zijnde Bouw-ID pas hebben.

Vervolg

Dinsdag 21 februari aanstaande worden de onderhandelingen voortgezet. Tijdens deze onderhandelingsronde gaat het over veiligheid en gezondheid, Instroom, opleidingen en onderwijs.

De voorstellen

Het complete overzicht van de cao voorstellen van CNV Vakmensen en de werkgeversvoorstellen kun je vinden op onze website en op Je Achterban, waar ook het hele cao traject in een tijdlijn is opgenomen.

Jij bent aan zet! 

Praat en discussieer mee met je collega’s op onze digitale community Je AchterbanHet proces van de onderhandelingen kun je daar tot in detail volgen. Geef je mening weten over de cao voorstellen en de reacties van werkgevers en laat het ons weten. Er wordt goed gereageerd op de stellingen, blijf dat vooral doen. Het helpt ons bij de onderhandelingen. 

Na elke onderhandelingsronde ontvang je een digitale nieuwsbrief. Ontvang je deze nog op papier? Dan hebben wij jouw e-mail nog niet. Geef dit door of regel dit zelf via MIJN CNV.

Samen sterk

Is je collega geen lid? Er is nu een super mooie actie en maak hem lid van de bond. Voor beiden een leuk cadeau!

 

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao bouw en infra

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid