Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

Aanpassing arbeidsvoorwaarden Hegeman Nijverdal

CNV Vakmensen heeft overleg gevoerd met werkgever Hegeman over aanpassing lonen van diverse medewerkers. Zij zijn van Timmerman II nu bouwvakhelper en dit scheelt behoorlijk in loon. Sommigen van jullie ontvangen nu een paar honderd euro per maand minder. Een jurist van onze bond kan je bijstaan.

In de afgelopen tijd bereikten ons signalen dat bij een aantal werknemers werkzaam bij Hegeman de arbeidsvoorwaarden werden aangepast:

 • Beloning
  Een aantal mensen kreeg beloning volgens Timmerman II en nu als bouwvakhelper. Dat scheelt behoorlijk in het maandinkomen, soms een paar honderd euro per maand.
 • Functiewaardering
  Een jurist van onze bond CNV Vakmensen is onlangs wezen praten met jullie werkgever. Dit ging over een persoonlijke kwestie tussen een lid van CNV Vakmensen en de werkgever met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden. Omdat er nog meer signalen bij ons binnen kwamen, ben ik namens CNV Vakmensen op woensdag 6 november 2013 met de werkgever, de heer Hegeman, gaan praten. We hebben een gesprek gehad in een goed open overleg. Werkgever wil ook graag duidelijkheid. Hij vertelde mij dat 8 werknemers werkzaam bij zijn bedrijf, verkeerd waren ingeschaald. Dit betrof allemaal Timmerman II functionarissen. Door middel van functionerings-gesprekken en goed inschatten welke functie nu bij de werknemers hoort, kwamen ze tot de conclusie dat deze werknemers in de functie van Bouwvakhelper hoorden. Dus in een lagere beloning. Met alle werknemers zijn door de uitvoerders of directie over deze functieverlaging gesprekken gevoerd.

Wat betekent dit voor jou?

Wanneer jij je benadeeld voelt over deze kwestie en vindt dat de aanpassing naar een lager functieniveau niet voor jou van toepassing is, kun je contact opnemen met de juridische medewerkers van onze bond. Deze zijn bereikbaar bij CNV Info, telefoonnummer 030 – 75 11 007.

Reorganisatie

Ook heb ik met je werkgever gesproken over de afgelopen reorganisatie en de toekomst van het bedrijf. Je werkgever kon melden dat reeds 11 werknemers waarvan vorig jaar afscheid was genomen, weer werkzaam zijn in het bedrijf. Dit waren 8 werknemers die een vaststellingsovereenkomst hadden getekend en 3 werknemers die geen vaststellingsovereenkomst hadden getekend. Dat is natuurlijk een goed teken. Ondanks de terugkeer van werknemers blijft de situatie zorgelijk. Sterk moet gekeken worden naar de mogelijkheden om meer werk te kunnen krijgen. De heer Hegeman verwacht nog een spannend 2014. We zijn er nog niet, zo geeft hij aan.

Wat kan jij doen?

Eveneens hebben we afgesproken om goed met elkaar in contact te blijven. In deze contacten kunnen we jouw situatie bespreken. Mocht je hierover informatie kunnen leveren, die wel eens met de directie besproken kan worden, laat mij dat dan per e-mail weten. Ik neem die e-mails dan mee in een eerstvolgend gesprek. Uiteraard wordt zonder nader overleg met jou, je naam niet gebruikt. Heb je een dringende zaak, dan kun je altijd contact opnemen met CNV Info, 030 – 75 11 007.
Mijn e-mailadres is: a.vanoort@cnvvakmensen.nl.

Arie-Jan van Oort
Vakbondsbestuurder
CNV Vakmensen Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid