Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bouw en Infra (Bouwnijverheid) - Nieuws

A. Hak: overleg met directie

Op 22 januari hebben de gezamenlijke vakbonden CNV Vakmensen, FNV Bouw, FNV Metaal en HZC een gesprek gehad met de directie, dhr. W. van Geenhuizen en mevrouw M. van Geenhuizen.

Wij brengen jullie graag op de hoogte van dit gesprek en nodigen je van harte uit om vragen te stellen en opmerkingen met ons te delen!

Stand van zaken in de branche
Zoals jullie weten ziet de projectportefeuille er op dit moment niet erg rooskleurig uit. Zowel in Nederland als internationaal worden projecten on hold gezet. De directie heeft aangegeven dat er vooralsnog geen grote maatregelen genomen hoeven te worden. De verwachting is dat de projecten weer kunnen worden opgepakt als de olieprijs stijgt. Vorig jaar is alle inleen er al uitgegaan volgens de directie. De inhuur wordt voortaan centraal geregeld, zodat voorkomen wordt dat ‘eigen mensen van  A. Hak’ op de bank zitten terwijl er inleners aan het werk zijn op projecten die de eigen mensen ook kunnen uitvoeren. Daarnaast wil de directie de eigen mensen van A. Hak breder inzetbaar maken, zodat medewerkers op meerdere projecten kunnen worden ingezet; daar waar het werk is. Het zelf inhoudelijk organiseren van opleidingen is een van de manieren waarop         A. Hak de brede inzetbaarheid van werknemers wil bevorderen.

Locaties van A. Hak
We hebben ook uitgebreid gesproken over de locaties van A. Hak waar nu mensen uit alle onderdelen van A. Hak werken. Zwolle is inmiddels helemaal gesloten als locatie. Volgens de informatie die wij nu hebben, heeft A. Hak de volgende locaties: Almere, Assen, Heerenveen, Groningen, Dronten, Doetinchem, Rijssen, Veghel, Helmond, Ridderkerk, Amsterdam, Purmerend, Tricht en Middenmeer.

Tijdsparen
De pilot tijdsparen is in overleg met de OR een jaar verlengd tot 31 december 2015. Afgesproken is dat in juni 2015 een evaluatie plaatsvindt. Uit de eerste evaluatie (najaar 2014) zijn de volgende punten naar voren gekomen.

  • De communicatie over het wel of niet inzetten van het tijdspaarmodel moet duidelijker.
  • De tool over het opnemen van vakantie- en ATV-dagen klopte niet en is gecorrigeerd.
  • Het tijdspaarmodel werd door verschillende managers verschillend toegepast. Afgesproken is dat er één regeling is die met centrale OR overeengekomen waar iedereen zich aan moet houden.

OR-verkiezingen
De directie gaf aan dat er wordt gesproken over een nieuwe medezeggenschapsstructuur met de OR. Als deze structuur er is, zouden in april 2015 verkiezingen moeten worden gehouden. We houden jullie hier uiteraard van op de hoogte!

Cao Metaal & Techniek
De onderhandelingen over een nieuwe cao Metaal en Techniek zijn in volle gang. Er zijn inmiddels drie onderhandelingsrondes geweest. Helaas hebben deze rondes nog niet veel opgeleverd; de werkgevers willen vooral veel bezuinigen op onder andere seniorendagen en ontziemaatregelen voor ouderen, toeslagen voor ’s avonds en in het weekend werken en ze willen een cao waarbij ze veel met individueel medewerkers in de bedrijven kunnen afspreken, zonder de vakbond dus! Op 3 maart is de laatste onderhandelingsronde gepland en de verwachtingen zijn hoog gespannen: het is erop of eronder! Wil je meer weten over de cao-onderhandelingen? Kijk dan op www.cnvmetaaltechniek.nl

Als je vragen of opmerkingen hebt over deze nieuwsbrief, neem dan vooral contact met ons op. 

Dolf Polders - Bestuurder CNV Metaaltechniek
Tel.: 023 5684 670 / Email: d.polders@cnvvakmensen.nl

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid