Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Bouw & Infra (bouwnijverheid)

Eén bouwplaats, eenduidige communicatie

Veiligheid begint met eenduidige communicatie. Werknemers dragen gehoorbescherming en Nederlands is niet meer de enige taal op de bouwplaats. Bouwspraak is een universele ‘taal’ om de veiligheid in de bouw- en infrasector te vergroten. Door middel van eenvoudige en herkenbare gebaren kunnen werknemers effectief communiceren ondanks een eventuele taalbarrière of als er sprake is van veel omgevingslawaai. De verschillende (hand)gebaren worden op de website www.bouwspraak.nl getoond en toegelicht.

Acht talen

Het gaat om een aantal veelal signalerende gebaren, bedoeld om elkaar snel en eenvoudig te attenderen op onveilige situaties. Denk bijvoorbeeld aan gebaren voor: Help, Stop, Naar beneden en Naar voren. De website is in de talen Bulgaars, Duits, Engels, Hongaars, Nederlands, Pools, Roemeens en Turks beschikbaar en is uiteraard smartphone vriendelijk.

Iedereen veilig

Met Bouwspraak maakt de sector een stap om de veiligheid in de Bouw & Infra te vergroten. Veiligheid begint met heldere, universele communicatie voor en door iedereen. De werkgevers-organisaties zijn blij met deze belangrijke stap op weg naar een veiligere bouwplaats. De bouw móet veiliger!

Bekijk de website >

word lid bouw

 

Praat mee op Je Achterban

Meepraten doe je op onze online community Je Achterban. Hier kun je al je vragen stellen, onderwerpen aandragen en discussiëren met collega's die ook in de Bouw werken. Daarnaast zie je op Je Achterban van A tot Z hoe het cao-traject verloopt.

 

Naar Je Achterban