Speciaal voor als je werkt in de Bouw en Infra: BOUWWIJZER

Cao Bouw en Infra

Gijs Lokhorst
Bestuurder

De cao Bouw en Infra is een grote cao die ook een leidraad is voor andere cao’s. Samen bestrijken ze de arbeidsvoorwaarden van werknemers in binnen- en buitendienst die huizen en kantoren bouwen. Maar ook bijvoorbeeld wegen en waterwegen aanleggen. In de cao Bouw en Infra staan afspraken over vakantiedagen, salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, pensioen en veilig en gezond werken.

Meer informatie over de cao Bouw en Infra

Voor wie

De cao Bouw en Infra geldt voor alle werknemers die werken binnen de bouw- en infrasector. Deze cao valt onder de bouwnijverheid, samen met Bitumineuze- en kunststof dakbedekkingsbedrijven (Bikudak) en Waterbouw.

Looptijd cao

De huidige cao Bouw en Infra loopt tot 31 december 2024. Binnenkort worden de onderhandelingen weer gestart. Houd je mailbox en deze cao-pagina in de gaten voor belangrijke updates!

Uitdagingen Bouw en Infra

De bouw- en infrasector staat voor enorme uitdagingen als het gaat om woningopgave, energietransitie, verduurzaming van gebouwen en het bereikbaar houden van ons land. Tegelijkertijd groeit de onzekerheid voor werkgevers en werknemers door stijgende bouwkosten, inflatie, energiekosten en woonlasten. Om deze redenen vinden cao-partijen dat de sector behoefte heeft aan duidelijkheid en arbeidsrust. Er zijn veranderingen voorgesteld over loonsverhogingen en vergoedingen. Hierover kun jij uiteraard stemmen. De overige afspraken in de cao Bouw & Infra 2021-2022 worden ongewijzigd voortgezet en meegenomen in de verlenging van deze cao.

Bouwwijzer

Speciaal voor de Bouw hebben een project(team) Bouwwijzer. Dit team werkt nauw samen met de onderhandelaar om altijd snel iedereen van belangrijke informatie te voorzien en leuke en nuttige campagnes en tools te ontwikkelen waar jij iets aan hebt. Bouwwijzer heeft op de website een eigen omgeving.

Protocol Samen Veilig doorwerken

Hoe blijf je tijdens corona veilig doorwerken in de bouw en infra? Het is belangrijk om goed op te letten om ziekteverzuim te voorkomen. Het protocol, waar alle afspraken en maatregelen in staan vind je hieronder en ook bij downloads op deze pagina.

Download het Protocol Samen Veilig doorwerken

Handige links voor de cao Bouw en Infra

Zwaarwerkregeling

Het is belangrijk dat je werk gezond én leuk blijft. Dat betekent bijvoorbeeld dat jij je kunt ontwikkelen in je eigen baan of je toekomstige job. Daarom maken we afspraken over een leerrekening en over een zwaarwerk regeling. Sinds januari 2021 is het mogelijk om 3 jaar eerder te stoppen met werken onder bepaalde voorwaarden.

Jouw loopbaan in de bouw

Je werkt in de bouw en je bent...? Maar misschien wil je wel wat anders! James Loopbaan kijkt met je mee naar jouw mogelijkheden.

Geld opnemen uit het Tijdspaarfonds

Je kunt elke werkdag geld opnemen uit het Tijdspaarfonds: een deel van je saldo of alles in één keer.

Weerverlet App voor bouwprofessionals

Werk jij in de hitte of kou in de bouw? Zomerse of zware winterse werkomstandigheden gaan gepaard met wettelijke rechten en plichten. Met de gratis en up-to-date Weerverlet App van CNV Vakmensen heb je alles wat je moet weten met 1 klik paraat.

Veelgestelde vragen over de cao Bouw en Infra

Veelgestelde vragen diplomabonus

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Gijs Lokhorst
Bestuurder

Vragen of opmerkingen over de cao?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte