Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven (Bikudak) - Nieuws

Principeakkoord cao Bikudak

Op donderdag 14 januari jongstleden hebben we in een uiterste poging om er uit te komen toch een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de werknemers in de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche (bikudak).

Ten opzichte van het vorige akkoord zijn een aantal wijzigingen overeengekomen. In de nieuwsbrief van december hebben we de hoofdlijnen van alle afspraken met je gedeeld. In deze nieuwsbrief de aanpassingen.

Met name de flexregeling stuitte her en der op bezwaren. In een werkweek kan nu maximaal 6 uur per week worden gespaard en dat was 8 uur. ‘Zekerheidsklep’ in de afspraak is dat een werknemer van huis naar werk en van werk naar huis maximaal 12 uur onderweg kan en mag zijn. Ook zijn de afspraken over de lonen aangepast. Werknemers ontvangen per 1 maart aanstaande een loonsverhoging van 3% en per 1 juli 2017 nog eens met 1,75%. De looptijd van de cao betreft de periode 1 januari 2015 tot en met 31 december 2017. 

Jij bent nu aan zet!
Leden van de bond stemmen over het bereikte principeakkoord. Om dit mogelijk te maken organiseren we twee bijeenkomsten waarvoor je van harte bent uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst zal ik een nadere toelichting op het akkoord geven en kunnen leden over het akkoord stemmen. De aanpassingen in het akkoord tref je bijgaand aan. Ongeorganiseerde werknemers zijn ook van harte welkom. De bijeenkomsten vinden plaats op:

Datum: 2 februari 2016
Locatie: Mercure Zwolle, Hertsenberg 1 te Zwolle

Datum: 3 februari 2016
Locatie: Hotel Mitland, Ariënslaan 1 te Utrecht

De bijeenkomsten beginnen om 19.45 uur.

Meld je aan voor één van deze bijeenkomsten door een email te sturen naar: actiecaobikudak@cnvvakmensen.nl
Je kunt je ook telefonisch aanmelden bij Erna Peters via 030-751 1510

CNV Vakmensen wil graag duurzamer gaan werken. Ontvang je deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van je. Je kunt je e-mailadres o.v.v. je naam en adres doorgeven via e.peters@cnvvakmensen.nl. Hartelijk dank alvast voor je medewerking. 

Gijs Lokhorst
CAO-onderhandelaar
Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingenbedrijven