Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven (Bikudak) - Nieuws

Nieuw sectorplan Bikudak

De afgelopen week is er vanuit het Ministerie SZW veel aandacht geweest voor de sectorplannen, waaronder het sectorplan Bikudak.

Sectorplan Bikudak uitgerold

Na de toekenning van het sectorplan Bikudak waren enkele maanden nodig voor uitwerking van de maatregelen en het selecteren en contracteren van de belangrijkste uitvoerders. Verder vereiste het opzetten van de projectadministratie en ICT-inrichting voor de ontwikkeling van het vakpaspoort Bikudak de nodige aandacht. Inmiddels is gestart met de uitvoering van maatregelen. Dakdekkers en bedrijven moeten zich goed realiseren hoe belangrijk de aangeboden activiteiten en (financiële) voorzieningen voor hun toekomst zijn. De maatregelen in het sectorplan stellen hen in staat om de komende jaren goed werk binnen te halen én duurzaam aan het werk te blijven.

Nieuwe instroom met opleidingspremie

In september 2014 zijn 40 nieuwe BBL leerlingen bij TECTUM aan de slag gegaan voor een opleiding dakdekkers platte daken. De bedrijven waar deze leerlingen konden worden geplaatst ontvangen een maandelijkse bijdrage aan de loonkosten van € 400. De branche (SF Bikudak) betaalt daarnaast alle opleidingskosten. In februari 2015 start een nieuw opleidingsjaar, hiervoor kunnen nieuwe leerlingen zich aanmelden bij TECTUM. Naast een premie voor leerlingen BBL 1 en BBL 2 zal in principe ook een premie worden toegekend aan leerlingen BBL 3. Vooral met het volgen van deze laatste opleiding is er sprake van een allround opleiding tot bitumineus en kunststof dakdekker.

Eind dit jaar zullen alle bedrijven en dakdekkers uitgebreide informatie ontvangen over het sectorplan Bikudak. Voor het laatste nieuws kun je ook op www.vakpaspoortbikudak.nl terecht.

bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid