Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wat betekent beëindiging HRF-contract P.I.?

Gisteren zijn jullie geïnformeerd over de beëindiging van het huidige HRF-contract van Schiphol met P.I.

CNV Beveiliging was bij de bijeenkomst aanwezig waarin dit werd meegedeeld. We zagen de tranen en de manier waarop jullie er voor elkaar zijn. Dat is mooi en goed en dat helpt. Maar als vakbond moeten wij nu aan de slag voor jou.

Opvang gevolgen

Jullie directeur Roded Oryan gaf al aan dat hij en de rest van het MT er alles aan willen doen om jullie te helpen nu je werk bij P.I. komt te vervallen.
De voorzitter van de ondernemingsraad vertelde hoe hij en zijn mede OR-leden de komende tijd kritisch zullen kijken naar nut en noodzaak (en ruimte om jou en je collega’s op een nette manier verder te helpen). En daar komen ook de vakbonden om de hoek. Als het gaat om de opvang van de sociale gevolgen, is het gebruikelijk dat de bond afspraken maakt die worden vastgelegd in een sociaal plan.

P.I. geeft aan een ‘transitieplan’ te willen afspreken, maar wat daarmee bedoeld wordt, weten we nog niet. In een overleg dat bonden eerder deze week hadden en waarin wij al werden geïnformeerd, hebben wij daar naar gevraagd. Er is sprake van een bedrijfsbeëindiging en daarom vinden wij dat je minstens de transitievergoeding zou moeten ontvangen als jouw baan ophoudt te bestaan, óók als je aansluitend aan de slag zou gaan bij I-Sec. Dat is formeel immers een andere werkgever.

Wat wij tot nu toe weten

Voor velen van jullie is er bij I-Sec een andere baan beschikbaar. Werk is natuurlijk fijn, maar we hebben gehoord dat niet iedereen staat te trappelen om daar aan het werk te gaan. Bovendien is ons verteld dat je dan weliswaar een baan hebt (en let wel: werk is goed en levert uiteindelijk het meest op!), maar je raakt wel je HRF-toeslag kwijt. Om nog maar niet te spreken van andere roosters, andere afspraken over bijv. werk-privé en een heel andere werkinhoud.

En P.I. heeft jou nodig tot en met 31 december 2018 maar op 1 januari 2019 is het voorbij. Het is logisch dat jij en je collega’s op zoek gaan naar een andere baan en niet blijven wachten tot 31 december. Dat zou heel onverstandig zijn. Hoe zorgen we er voor dat jouw belangen en de belangen van P.I. met elkaar matchen. Dat wordt nog een klus. We hebben gezegd dat wij daarover willen praten met P.I.

Werk jij bij P.I. en ben je lid van CNV Vakmensen?

Laat het ons weten via secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl. Stuur een mail met je lidnummer (als je dat hebt), je naam, adres en woonplaats onder vermelding van: medewerker bij P.I. en M1806 1088. Dan weten wij dat we de goede mensen aanschrijven.

We sturen deze Nieuwsbrief ook aan onze leden bij I-Sec, omdat het kan zijn dat jij in onze ledenadministratie (nog) staat onder I-Sec terwijl je bij P.I. werkt. Ook daarom is het belangrijk dat jij jouw naam en adresgegevens goed doorgeeft aan ons.

Zodra we meer weten over gesprekken over de gevolgen, zullen we je dat laten weten. Dan vragen we je ook om aan ons te vertellen wat voor jou belangrijk is om geregeld te hebben, tegen welke dingen jij aan loopt als het werk bij P.I. voor jou op houdt te bestaan.

Voor nu wensen we je veel sterkte.

Heb je vragen?

Op woensdag 4 juli organiseren CNV Vakmensen en FNV van 13.00-14 .00 uur een bijeenkomst in het Sheraton op Schiphol voor alle beveiligers die werken op Schiphol. Je kunt na afloop tussen 14.00-15.00 uur met je vragen bij ons terecht.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid