Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vinger aan de pols bij Consolid

CNV Beveiliging werd een tijdje geleden benaderd door beveiligers die op flexbasis via Consolid werken bij Trigion. Er gebeurden gekke dingen. Contracturen werden verlaagd en wie niet tekende, kreeg geen loon. Zo werkt het natuurlijk niet.

Tijd voor een corrigerende tik

Die hebben we uitgedeeld door Trigion (als inhurende organisatie) aan te spreken op haar verantwoordelijkheid. Trigion heeft vervolgens direct contact opgenomen met Consolid. Daar zijn we blij mee.In december werd er plotseling en drastisch afgeschaald in aantal uren (net als nu?). Consolid moest dat gaan regelen met haar beveiligers. Dat mensen het niet op tijd hoorden en dat tegen hen werd gezegd dat ze hun loon niet zouden krijgen als ze niet akkoord zouden gaan, is iets dat niet kan. Via Trigion heeft Consolid een tik op de vingers gekregen. Zo ga je niet met je mensen om!Wij hebben vernomen dat Consolid de gegevens niet op tijd bij het UWV had ingeleverd. Consolid bestrijdt dit. Laten we dit met elkaar in de gaten houden. Kom je iets tegen, meld het bij mij.

Loonsverhoging en eindejaarsuitkering

Als het goed is, hebben jullie inmiddels ook de loonsverhoging gekregen (met terugwerkende kracht) die we hebben afgesproken in de Cao Particuliere Beveiliging.Ook bij de uitbetaling van de eindejaarsuitkering waren fouten gemaakt. Dit zou inmiddels gecorrigeerd moeten zijn. Jullie hadden deze in één keer moeten ontvangen, maar er waren fouten gemaakt in de berekening. Je zou denken dat een bedrijf dat wel meer met mensen in de beveiliging werkt, weet hoe het zou moeten, maar helaas.. Trigion heeft laten weten dat Consolid zich aan de regels moet houden.Dat vinden wij ook! Blijf opletten, vraag anders aan ons om het te controleren en houd de vinger aan de pols!

Word lid

Maak jij je, net als wij, zorgen over jouw werkgelegenheid nu er minder asielzoekers komen? Heb je ook het gevoel dat jij nu aan de kant wordt geschoven? Wil je gehoord worden? Kortom: ben jij werkzaam via Consolid en wil je ook kunnen terugvallen op een betrouwbare bond die ook voor jou opkomt? Meld je dan nu aan als lid van CNV Vakmensen. De contributie is afhankelijk van je inkomen en de eerste 6 maanden krijg je 50% korting.

Aletta Bulsinkbestuurder
CNV Beveiliging

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid