Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vervolgactie cao particuliere beveiliging

Vraag 1 en 5 mei vrij! Eerder hebben CNV Vakmensen en de andere bonden je opgeroepen om samen met je collega’s je voorkeur aan te geven voor 1 april als (rooster-)vrije dag, conform art. 21 van de cao particuliere beveiliging. We voeren de druk op. We vragen je nu om 1 en 5 mei vrij te vragen.

Nieuwe loonperiode, nieuwe kansen
Eén keer een dag vragen, ook al is dat op 1 april, helpt niet om een nieuwe cao voor elkaar te krijgen. Dat begrijpen we allemaal. Maar de druk moet worden opgevoerd. Want die nieuwe cao is er nog lang niet. We zullen met elkaar moeten laten zien dat beveiligers gehoord en gehonoreerd willen worden. Daarom moeten zoveel mogelijk beveiligers mee doen met deze actie. En eigenlijk is het niet eens een actie. Het enige wat je doet, is claimen waar je recht op hebt, nl. het doorgeven van je voorkeur voor 1 of meer roostervrije dagen. Dat staat zo in de cao. 

1 mei en 5 mei
Het is belangrijk dat jullie déze dagen aanvragen, want het gaat om het collectieve karakter van deze actie.
Het lijkt ons helder waarom deze keer voor deze dagen is gekozen: 1 mei, de doordeweekse dag van de arbeid en 5 mei, de zaterdagse bevrijdingsdag. 

Vóór 18 maart
Je moet je vrije dagen 5 weken voorafgaand aan de loonperiode aanvragen. Dat betekent dat je voorkeur uiterlijk 18 maart bij je werkgever bekend moet zijn.
Doe mee en wees op tijd! 

Signaal
Een cao met een loonsverhoging komt er niet vanzelf. Doe daarom mee en roep je collega’s op om hetzelfde te doen. Deel deze actie via social media en andere kanalen. Zorg dat zoveel mogelijk beveiligers op de hoogte zijn van deze actie en vraag of zij zich hier ook bij willen aansluiten. Om mee te doen aan de actie hoef je geen vakbondslid te zijn. 

Vragen of wordt je voorkeur afgewezen, neem contact op met ons
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of wordt je voorkeur niet gehonoreerd? Laat het ons weten. Krijg je een reactie waarvan je niet weet, wat je daarmee aan moet? Neem contact met ons op. Dat kan (bij voorkeur) via de mail.

Aletta Bulsink,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-2047 1888
E. a.bulsink@cnvvakmensen.nl


 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid