Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update overleg G4S AS over roosters

Maandag 19 december hebben de vakbondsbestuurders en de kaderleden in de delegaties opnieuw gesproken met Manon Waterman en Otto van Geffen over de roostersystematiek en de boventalligheid.

We hebben gemerkt dat de voorstellen van de werkgever niet voldoende duidelijk zijn toegelicht, waardoor we verschillende beelden hadden bij de voorgestelde roosters. De vakbonden hebben gemeld dat er vanuit de leden veel weerstand is tegen verandering van het rooster en weinig vertrouwen is in de werkgever.

We hebben duidelijk uitgesproken dat voor de vakbonden en hun achterbannen een wijziging in roosters moet samenhangen met het naar beneden krijgen van de boventalligheid, geen gedwongen ontslagen en voor langere tijd rust in de tent.

Aan de andere kant heeft de werkgever duidelijk uitgesproken dat doorgaan met de huidige roostersystematiek geen optie is, omdat de capaciteit van G4S AS en de vraag van Schiphol niet meer op elkaar aansluiten. Zonder een nieuwe roostersystematiek zal elke wijziging in de vraag van Schiphol leiden tot nieuwe boventalligheid.

We hebben afgesproken dat de werkgever op maandag 9 januari in een bijeenkomst met kaderleden van de drie vakbonden het voorstel voor een nieuwe roostersystematiek nader zal uitleggen. De werkgever zal dan een duidelijk beeld geven van hoe de voorgestelde nieuwe systematiek eruit ziet ten opzichte van de bestaande systematiek.

Tot die tijd zal de werkgever proberen de boventalligheid terug te brengen door medewerkers te wijzen op de vacatures binnen G4S, zoals bijvoorbeeld bij verschillende penitentiaire inrichtingen. De vacaturetekst daarvoor zal binnenkort op Insight verschijnen. Daarnaast heeft NS de komende tijd 5 extra beveiligers nodig.

Aletta Bulsink
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E:  a.bulsink@cnvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid