Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update cao-overleg G4S AS

Vandaag hebben kaderleden en bestuurders van CNV Vakmensen en de andere bonden met G4S AS gesproken over jouw cao. In ons vorige bericht lieten we je weten dat er nog niet echt onderhandeld wordt, maar dat we aan het verkennen zijn wat iedereen wil. In deze nieuwsbrief praten we je verder bij.

Verlof

Tijdens het overleg vandaag hebben we eerst een tijd stil gestaan bij de verlofregeling. Het opnemen van verlof is een crime, dat hebben wij al een aantal keren bij jullie werkgever aangegeven. Voor de ‘zomer’vakantie geldt dat we al een tijd aanlopen tegen het feit dat lang niet iedereen het aangevraagde verlof in de gewenste periode krijgt. We weten allemaal dat sommige periodes erg druk zijn op Schiphol, maar de piek is weg en in plaats daarvan is het constant druk en constant moeilijk om vakantie te krijgen. Toch moet jij ook gewoon verlof kunnen opnemen, en met jou je collega’s. Het huidige puntensysteem werkt niet omdat te veel mensen aan een groot aantal punten zitten. Hoe krijgen we het anders?

Andere manier proberen

Vandaag is besproken dat het een goed idee zou zijn om het (voor 2019) eens op een andere manier te proberen, zodat je meer kans hebt dat jij de vakantie die voor jou het belangrijkst is in ieder geval vrij krijgt. Het is allemaal nog heel prematuur, maar de bedoeling is wel om in de loop van dit jaar een pilot/simulatie te doen om een beter zicht te krijgen op jouw wensen en de manier waarop daaraan hopelijk tegemoet zou kunnen komen.

Cao, de voorstellen van de bonden

De vakbonden hebben hun voorstellen toegelicht. In de bijlage vind je de voorstellenbrief die in samenwerking met jouw collega’s die kaderlid zijn bij onze bond zijn opgesteld. Voor CNV is het belangrijk dat je meer zekerheid krijgt over je werktijden, dat je langer van te voren weet wanneer je vrij bent en wanneer niet.
Ook vinden we het belangrijk dat jij een persoonlijk ontwikkelingsbudget krijgt, waarmee jij kunt werken aan je eigen ontwikkeling. We moeten met ons allen steeds langer doorwerken en er wordt steeds meer van ons gevraagd. Op welke manier zorg jij er voor dat je gezond en met plezier de eindstreep haalt?
Natuurlijk moeten de boodschappen van vandaag ook betaald worden en daarom willen we een fatsoenlijke loonsverhoging.
De voorstellen van onze collegabonden wijken op sommige punten (iets) af van die van ons, maar in grote lijnen lijken ze op elkaar.

Cao, de voorstellen van G4S AS

We hebben nog geen formele voorstellenbrief van G4S AS ontvangen. Daar hebben we wel om gevraagd omdat we niet willen dat er misverstanden over ontstaan. Zonder op al te veel details in te gaan, is ons de vorige keer wel verteld dat G4S AS graag van een aantal (in hun ogen) dure arbeidsvoorwaarden af wil of die anders wil invullen, zoals de extra toeslag die je krijgt als je voor 5.30 uur je dienst begint en de diplomatoeslagen. Denk ook aan de afspraak die nu in de cao staat in art. 52 over de compensatie van de maaltijdvergoeding en het lagere vakantiegeld.
Daarnaast wil G4S AS dat je als je gebruik maakt van zorgverlof niet meer 100% betaald krijgt, maar nog 70% (gewoon de Wet dus).

Verschillen zijn groot

Zoals je ziet, zijn de verschillen (nog) groot. Er moet nog veel worden gesproken voordat er akkoord zal zijn. Het is wel onze bedoeling om te proberen tot een resultaat te komen waar jij blij mee kunt zijn. We hebben 3 vervolgoverleggen gepland op 29 maart, 24 mei en 20 juni a.s. 
De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen/CNV Beveiliging bestaat uit Aad Immers, Cor de Boer, Dave Storsbergen en Aletta Bulsink. Heb je een vraag of opmerking, spreek één van ons aan of mail mij.

Aletta Bulsink
bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06-204 71 888
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl 

Bij 'Downloads': voorstellenbrief CNV Vakmensen/G4S AS

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid