Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stand van zaken cao-overleg G4S AS

Op 24 mei sprak de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen weer met de andere vakbonden en G4S AS over de cao. Het overleg verloopt traag en moeizaam.

Alles gezegd

Daarmee is dan ook wel zo ongeveer alles gezegd. Onze delegatie, bestaand uit Aad Immers, Cor de Boer en Dave Storsbergen heeft ook tijdens dit overleg aangegeven wat wij (jullie) belangrijk vinden voor een nieuwe cao. Lees hier onze voorstellenbrief terug.

20 juni

Op 20 juni overleggen we verder. We hopen dat we dan wél stappen kunnen zetten want de cao loopt af op 30 juni.

Andere zaken, uitlenen aan Eindhoven

Wij hebben deze week contact opgenomen met G4S AS nadat we hoorden dat collega’s van AS werden uitgeleend aan Eindhoven. We begrijpen dat het leuk is en goed kan zijn om ook eens op een andere luchthaven te werken, maar we snappen niet hoe dit kan terwijl het niet of nauwelijks mogelijk is om een verlofdag op te nemen. Als AS nu te ruim in haar personele jasje zou zitten dan zouden we ons er iets bij voor kunnen stellen, maar nu vragen we ons af hoe we dit moeten plaatsen. Hopelijk krijgen we binnenkort een uitgebreidere reactie (er is ons al wel verteld dat het uitlenen alweer voorbij is). We houden je op de hoogte.

Andere zaken, 12-uursdiensten

Verder vernamen we dat er roosters zijn met daarin 12-uursdiensten. Dat is niet volgens de cao. In de cao is bepaald dat je alleen bij onvoorzien en incidenteel overwerk een dienst kunt draaien van maximaal 12 uur. 12-uursdiensten inroosteren past daar niet bij; je kunt het immers niet voorzien.

Wij willen graag weten op welke schaal dit zich voordoet. Mail mij daarom als jij een rooster hebt gekregen waar dit in staat en zet daar dan bij of je op visitatie, HBS of in het flexteam werkt. Wij behandelen jouw informatie met zorg. Zonder jouw toestemming noemen we jouw naam niet.

Jouw belangen centraal bij CNV Vakmensen

Steeds meer collega’s van G4S AS worden lid van CNV Vakmensen, omdat ze zien dat wij ons hard maken voor jouw en jullie belangen. Dat doen we aan de cao-tafel, dat doen we als je individueel hulp of advies nodig hebt, dat doen we met onze kaderleden die voor jou klaar staan en dat doen onze leden in de ondernemingsraad.

Doe met ons mee en meld je aan als lid van CNV Vakmensen (als je dat nog niet bent). 

Aletta Bulsink
Bestuurder
M: 06-20471888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid