Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Schiphol-akkoord nieuwe kans voor cao beveiliging

Het is vannacht gelukt om een cao-akkoord te bereiken voor de beveiligers op Schiphol. Dat is mooi, maar we zijn er nog niet. Want alle andere beveiligers, die onder de landelijke cao particuliere beveiliging vallen, staan nog met lege handen. De acties daar gaan voorlopig gewoon door.

Toch is het ‘Schiphol-akkoord’ goed nieuws. Dankzij de vasthoudendheid en de actiebereidheid van de beveiligers op Schiphol hebben we een akkoord bereikt, dat óók richting geeft aan een nieuwe cao particuliere beveiliging. De nullijn voor 2018 is van de baan en er zijn afspraken gemaakt over betere roosters. Dat biedt perspectief. We hebben de werkgevers in de particuliere beveiliging opgeroepen om de lijn uit het Schiphol-akkoord door te trekken. We hopen dan ook dat we snel hierover in overleg kunnen met de werkgevers.

Acties gaan door

Zolang er nog geen zicht is op een nieuwe cao, gaan de acties door. Afgelopen maanden zijn al op meerdere plekken beveiligers in actie gekomen: bij de VU, het Ministerie van Defensie, UMC Maastricht, chemiebedrijf MSD en asielzoekerscentra.

Wat kun jij doen?

De beveiligers op Schiphol hebben laten zien dat actievoeren zin heeft. Met elkaar kunnen we de druk op de werkgevers opvoeren. Zie jij kansen voor een actie, in wat voor vorm dan ook? Laat het vooral weten via onze actiesite!

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: e.maas@cnvvakmensen.nl
M: 0651602145

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid