Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg met Securitas over loopafstanden Schiphol

Vandaag heeft CNV Beveiliging samen met de andere bonden gesproken met de directie van Securitas. Het ging over de grote afstanden die beveiligers van Securitas op Schiphol moeten afleggen. Door middel van deze nieuwsbrief informeren we je over dit overleg en de uitkomsten.

Het gesprek tussen bonden en Securitas vond plaats in een constructieve sfeer. We maakten de volgende afspraken:

1. Schoeisel

 Securitas zegt schoenen aan te bieden die geschikt zijn voor het lopen van grote afstanden. Werkt dat voor jou niet goed (genoeg), dan kun je gelzooltjes krijgen. Zijn andere schoenen of individuele aanpassingen nodig, dan is dit eventueel mogelijk via de bedrijfsarts.

2. Loopbelasting

Om de loopbelasting te verminderen wordt bekeken of het mogelijk is om over de dag te rouleren met posities waar ook gezeten kan worden (bijvoorbeeld GWD).

3. Patrouilles

Securitas is ook van mening dat het lopen van 4 patrouilles tijdens een dienst een te grote belasting is. Voortaan zullen er maximaal 3 patrouilles per dienst worden ingepland.

4. Stamomenten

Om de loopbelasting te verminderen wordt gekeken naar een manier waarop er meer stamomenten tijdens een patrouille kunnen worden ingebouwd. Wendy Wunderlich zal met een kleine werkgroep pilots opzetten die dat gaan onderzoeken en testen. Namens CNV Beveiliging zal je collega René Vink deelnemen aan deze werkgroep. Wanneer de pilots klaar zijn, zullen medewerkers via training-on-the-job ingewerkt worden in de nieuwe manier van patrouilleren. Voor het eind van het jaar worden er stappen gezet.

5. Communicatie

Werkgever zal zorgen voor eenduidige communicatie over de manier van werken en rust nemen.

Opmerkingen en vragen

Zoals je weet heeft CNV Beveiliging dit onderwerp al vanaf 2015 bij Securitas en Schiphol onder de aandacht gebracht. Met de afspraken van vandaag is een eerste aanzet gegeven om de problemen aan te pakken. Wij houden de vinger aan de pols. Heb jij een vraag of wil je iets laten weten? Spreek je collega’s Jan Boogers of René Vink dan aan; of mail mij.

Erik Maas
onderhandelaar CNV Beveiliging / CNV Vakmensen
E e.maas@cnvvakmensen.nl 

Weet je dat er naast René en Jan ook nog andere collega’s zijn bij (andere onderdelen van) Securitas waar je ook terecht kunt met je vragen of opmerkingen over de cao en alles waar je als beveiliger mee te maken hebt? Zij vormen samen de bedrijfsledengroep (BLG) van Securitas. Samen komen zij op voor de belangen van jou als Securitasmedewerker. Wil je meer weten over de bedrijfsledengroep? Mail ons! 
Je kunt ons ook volgen op facebook (CNVBeveiliging) en twitter (cnvbeveiliging) en natuurlijk kun je meepraten via onze online community jeachterban.nl/beveiliging

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid