Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg CNV Vakmensen met ISEC

Op woensdag 21 maart vond er een kwartaaloverleg plaats tussen de vakbonden en de directeur van ISEC, Mart Vergouwen. Vanuit CNV Vakmensen vroegen wij Mart of er in de komende periode nog nieuwe werknemers aangenomen gaan worden.

Mart gaf aan dat er vanuit ISEC momenteel meer beveiligers vertrekken dan voorheen. De vertrekkende beveiligers gaan vrijwel altijd buiten de beveiliging werken. Wanneer zij in de beveiliging blijven dan is dit meestal in de functie van leidinggevende. De luchthaven blijft echter groeien en daardoor zijn er steeds meer beveiligers nodig. Er komen dan ook de laatste tijd meer beveiligers bij dan dat eruit gaan bij ISEC, waardoor er sprake is van een netto groei van het aantal werknemers bij ISEC.

Wat voor medewerkers zoekt ISEC op dit moment? De nieuwe werknemers komen uit de horeca of zijn student. Ook algemene beveiligers worden aangenomen of men komt vanuit de overheid (brandweer, leger en zijn eind 50).

Hoe zien de contracten er bij ISEC momenteel uit? Alle beveiligers werken variërend van een 75% tot een 100% fulltime contract. Het aanname beleid van ISEC richt zich momenteel op 70% vast en 30% tijdelijk. De tijdelijke werknemers krijgen eerst een jaarcontract, dan een 11 maanden contract en vervolgens een vast contract.

Uitzendkrachten

Bij ISEC bevindt het aantal uitzendkrachten zich onder de 10%. Ook zijn er werkstudenten. Per dag werken er ongeveer 20 werkstudenten bij ISEC. De werkstudenten worden niet opgeleid voor beveiliger maar krijgen wel een 2-daagse introductiecursus. Van de uitzendkrachten gaan in principe geen medewerkers over naar ISEC.  

Verlof

ISEC heeft een jaarrooster, medewerkers weten daardoor wanneer ze vrij zijn. Iedereen krijgt de mogelijkheid om 3 weken zomervakantie op te nemen in 4 mogelijke perioden. Op dit moment is 75% goedgekeurd van de verlofaanvragen.

Cao

Het werk in de beveiliging zou vanzelf interessanter worden als er weer eens een loonsverhoging wordt betaald aan beveiligers en als er goede cao-afspraken worden gemaakt. Nu merken beveiligers nog weinig van de constante groei op Schiphol, behalve dan de werkdruk.

Inspraak

Om goed te weten wat er op de werkvloer leeft gaat Mart starten met een klankbordgroep eens in de maand. Deze groep kan de directie van ISEC spreken over wat er speelt in het werk.

Zijn er onderwerpen die je graag besproken zou hebben in het volgende kwartaaloverleg? Laat het CNV Beveiliging dan weten.

Erik Maas
Bestuurder
M: 06-51602145
E: e.maas@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink
Bestuurder
M: 06-20471888
E:a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid