Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuws en tips CNV voor de medewerkers bij G4S AS

Actieve collega’s die lid zijn van CNV Vakmensen vormen samen de bedrijfsledengroep. Via deze Nieuwsbrief geven we je tips waar je wat aan hebt als je werkt bij AS. Ook krijg een update van het laatste nieuws.

Cao

We hebben je geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de cao en het overleg over een nieuwe cao. Het overleg verloopt stroperig en er is nog een groot gat tussen wat CNV Vakmensen en de andere bonden willen en wat G4S AS wil. Op 20 juni hebben we nog een overleg gepland. Dán zal moeten blijken of er een nieuwe cao komt of niet. De cao loopt af op 30 juni a.s. en hij is opgezegd.
Dat betekent dat, als er geen overeenstemming is over een nieuwe cao, er vanaf 1 juli geen cao meer van toepassing is. Of dat zover komt of dat we tóch op tijd een nieuwe cao kunnen afsluiten, weten we over twee weken. Houd je mailbox dus in de gaten!

Sta tijdenoverschrijding

We hebben gehoord dat er nog steeds overtredingen plaatsvinden, maar dat jullie/de medewerkers van G4S AS dat niet meer rapporteren, omdat er toch niets mee gedaan wordt. Dat is niet handig, want daardoor lijkt het alsof er geen overtredingen plaatsvinden. Dus, hoe moedeloos je misschien ook bent, blijf overtredingen registreren. Geen registratie betekent geen overtreding.

Te vroeg of te laat op etenspauze worden gezet

Ook krijgen we meldingen over het feit dat mensen al direct na aanvang van de dienst of vlak voor afloop van de dienst op etenspauze worden gezet.Daardoor mis je op zo’n moment een half uur ORT. Niet alleen slaat het nergens op dat je amper nadat je begonnen bent, (of vlak voordat je naar huis gaat) op etenspauze wordt gezet, ook is dit niet in overeenstemming met de cao. In de cao in artikel 29 lid 4 staat dat je pauze van een half uur (de etenspauze) geniet tussen 3 uur nadat je bent begonnen en 3 uur voor het einde van de dienst (bij een dienst van 8 uur of langer). Begin je dus om 4 uur ’s ochtends, dan kun je niet om half 5 al aan de pauze worden gezet, maar pas op z’n vroegst om 7 uur (als je een dienst hebt van 8 uur of langer; is je dienst korter, dan is het 2 uur nadat je bent begonnen en 2 uur voordat je je dienst eindigt).
Let dus zelf ook goed op dat de cao op dit punt wordt nageleefd! Je staat in je recht!

Verlof

We kennen de crime van het aanvragen van verlof. Ik heb de nodige overzichten langs zien komen met vellen vol aanvragen van losse dagen met vrijwel alleen maar afwijzingen. Dat kan natuurlijk niet. Je werkgever moet je in de gelegenheid stellen om je verlofdagen op te nemen. In de afgelopen ¾ jaar was het opnemen van een losse verlofdag vrijwel onmogelijk. Super ongezond natuurlijk. G4S AS heeft ons laten weten dat er nu zoveel nieuwe mensen aan het werk zijn, dat het ook weer mogelijk is om mensen op verlof te zetten. Wil je vrij, vraag het dus aan! Denk niet, het wordt toch weer afgewezen, maar vraag je dagen aan. Zorg dat je een overzicht hebt van wat je hebt aangevraagd. Houd ons op de hoogte van het antwoord dat je krijgt.

Blijf gaan voor je recht

Als je heel vaak iets vraagt of rapporteert en er gebeurt niets mee, dan snappen we dat je er moedeloos van wordt en denkt ‘laat maar zitten, er verandert toch niets’. Doe dat niet! Blijf rapporteren, blijf vragen! En hou vol! Dat is de enige manier om te laten zien dat er iets moet veranderen en dat er wel degelijk een probleem is.
Geen vraag? Geen rapportage? Dan is er geen probleem.

Doe met ons mee

Steeds meer beveiligers sluiten zich aan bij CNV Vakmensen, en dat geldt ook of juíst voor de collega’s van G4S AS. Doe ook met ons mee en zorg dat er (meer) rekening wordt gehouden met de belangen van jou en je collega’s. We sturen regelmatig nieuwe informatie waar je wat aan hebt. Ook fijn: de enige bond met een rechtsbijstandverzekering die bij je lidmaatschap in zit en waar je niets extra’s voor hoeft te betalen. En je kunt natuurlijk ook je collega’s aanspreken die al lid zijn en die de bedrijfsledengroep vormen zoals Janneke de Geus, Rob Wolzak, Aad Immers, Cor de Boer, Roy Amstelveen, Matthijs Roozendaal, René van Dooremalen, Dave Storsbergen, Rogier van der Meij en Richard van der Vinden of stuur mij een e-mail. Mijn gegevens staan hieronder.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid