Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe fase in acties van CNV Vakmensen en FNV

Jullie voeren nu al weer 2 weken actie voor een loonsverhoging in 2018 en goede afspraken in de cao. Daarvoor hebben jullie nog meer dan anders volgens de regels gewerkt. Dat kon niet onopgemerkt blijven want door deze acties ontstonden er vertragingen in de doorstroom van passagiers en bagage.

Reactie Schiphol

Schiphol heeft die vertragingen opgevangen door passagiers van het ene filter om te leiden naar het andere en soms weer terug naar het oorspronkelijke filter. Er werd soms een filter voor korte tijd geheel afgesloten en daarna weer in gebruik genomen. We hebben de passagiers zo goed mogelijk geinformeerd en de reacties waren doorgaans begripvol. Voor zover wij weten hebben onze acties niet tot agressie onder passagies geleid.

Vervolg van de acties

De werkgevers in de particuliere beveiliging hebben ons nog niet laten weten dat zij instemmen met de eisen in onze ultimatums. Daarom hebben wij besloten de acties naar de volgende fase te brengen en binnenkort zullen wij jullie oproepen tot werkonderbrekingen van 10 minuten.
Want al is het vakantietijd en is het druk op Schiphol, dat kan wat ons betreft niet betekenen dat jullie niet voor een loonsverhoging mogen strijden. Ook beveiligers hebben recht op actievoeren!

Informatie

Jullie worden op de gebruikelijke wijze op de hoogte gebracht van tijd en locatie van de actie. Wil jij aansluiten bij de collega's die actievoeren voor een beter inkomen en een goede cao voor de hele sector? Meld je dan nu aan.

Vragen of opmerkingen

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief kan je contact opnemen met Arie Kasper (a.kasper@cnvvakmensen.nl). Vanaf maandag 23 juli a.s. is Aletta Bulsink weer bereikbaar. Haar emailadres is: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid