Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Net ophalen bij I-Sec

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder na de uitslag van de tender op Schiphol en de ingebruikname van nieuwe lanes en werkwijze. Dat dit veel (opstart)problemen met zich mee bracht, werd snel duidelijk. Daarom is al in een vroeg stadium met de beveiligingsbedrijven én Schiphol een overleg gestart om problemen en oplossingen te bespreken. Dit overleg is in de zomer beëindigd met de afspraak dat we met de individuele beveiligingsbedrijven de gesprekken zullen voortzetten. Dit overleg bij I-Sec staat gepland op 29 oktober.

Onderwerpen

Het overleg tussen de vakorganisaties, I-Sec en de OR van I-Sec staat in het teken van een aantal onderwerpen. Zo hebben we het over de planning en de capaciteit op de lanes. Er zijn bij I-Sec vlak na de tender 150 nieuwe mensen aangenomen om de problemen op te lossen. Ook was een knelpunt dat er te weinig vrouwen waren, waardoor de werkbelasting voor vrouwen groot was en zij niet toe kwamen aan pauzes. Bij verschillende bedrijven was het naleven van de maximaal toegestane statijd een probleem, zo ook bij I-Sec. Regelmatige overschrijdingen kwamen voor.

Verbouwing Schiphol

Helaas bleek de verbouwing op Schiphol ook niet feilloos. Zo waren lounges niet klaar of te ver weg om daar optimaal gebruik van te maken. En waren er technische mankementen aan de nieuwe apparatuur. Of waren de omstandigheden niet altijd optimaal, zoals aanwezigheid van tocht, kou of lawaai.

Net ophalen

Het is tijd om het net opnieuw op te halen. Wat is de stand van zaken? Hoe zit het met de bezetting, de statijden, overwerk? Hoe zit het met de voorzieningen voor beveiligers, hoe is het met de techniek van de gebruikte apparatuur?

Heb je ervaringen hierover, wil je wat aan ons meegeven voor het overleg, meld ons dit dan! Mail je opmerkingen of vragen naar je bestuurder Debbie Ritsma via d.ritsma@cnvdibo.nl. Doe dit vóór woensdag 28 oktober zodat we je vragen of opmerkingen (anoniem) mee kunnen nemen. We houden je op de hoogte!

CAO

I-Sec is inmiddels lid van de Nederlandse Veiligheidbranche en daarmee ook gebonden aan de cao Particuliere Beveiliging. De onderhandelingen over een nieuwe cao lopen op dit moment volop. Meer weten? Kijk op onze facebookpagina van CNV Beveiliging.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid