Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gevolgen voorgenomen sluiting 11 AZC-locaties

Vorige week liet het COA weten dat op niet al te lange termijn 11 locaties zullen worden gesloten. Dit heeft niet alleen gevolgen voor COA-medewerkers maar ook voor de beveiligers van Trigion en de inleenkrachten. CNV Vakmensen vroeg aan Trigion om informatie. Lees hierin wat we tot nu toe weten.

Locaties

De locaties die geraakt worden, zijn: Balk, Musselkanaal, Veenhuizen, Alkmaar, Zeewolde, Nijmegen (Stieltjesstraat), Utrecht (Einsteindreef), Zeist, Goes, Maastricht (Malberg) en Sweikhuizen.

Gevolgen

Nadat we de eerste geruchten hoorden, hebben we aan Trigion gevraagd wat een en ander zal betekenen voor de beveiligers. Op onze vraag kregen we al snel antwoord. Trigion liet ons weten er vanuit te gaan dat er geen boventalligheid ontstaat. Het is natuurlijk al langer bekend dat krimp/sluiting er aan zat te komen. Daar is door Trigion rekening mee gehouden en ze hebben vanaf dat moment al besloten geen contracten meer te verlengen. Werden contracten tóch verlengd, dan was dat voor kortere duur.

Trigion is nu aan het berekenen hoe e.e.a. daadwerkelijk gaat uitpakken nu het echt zo ver is. Wij zitten vaak genoeg bij Trigion om dit te monitoren en we zullen hierover zéker ook met Trigion willen spreken.

Geen boventalligheid is niet hetzelfde als geen gevolgen

Uit het antwoord van Trigion leiden we af dat er geen gedwongen ontslagen worden voorzien. Dat is fijn voor de mensen die een vast contract hebben.
Voor mensen in tijdelijke dienst en inleenkrachten betekent dit natuurlijk nog steeds wel dat zij geconfronteerd kunnen worden met gevolgen. Daar willen we in ieder geval meer van weten.
En ook als je nu altijd op één van de locaties werkt die gesloten worden, heb je natuurlijk te maken met gevolgen omdat je werkplek verandert. Ook daar willen we meer van weten en dat zullen we nog vragen aan Trigion.

Welke vragen heb jij?

CNV Vakmensen/CNV Beveiliging is jouw vakbond. Wij stellen jouw vragen. Jouw belangen staan voor ons op nummer 1. Heb je vragen, mail ons via info@cnvvakmensen.nl of op a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Onzekere tijden, sluit je aan bij de vakbond

Steeds meer beveiligers sluiten zich aan bij CNV Vakmensen. Ook steeds meer collega’s van AS. Daardoor kunnen we op veel plaatsen invloed uitoefenen en dat is nodig ook! Wil jij of je collega ook meedoen met CNV Vakmensen/CNV Beveiliging? Meld je aan als lid!

En ben jij al lid en maak je je collega lid? Dan krijg jij een VVV-bon van € 12,50 of kaartjes voor “On your feet”, the musical over Gloria Estefan.

Aletta Bulsink,
bestuurder CNV Vakmensen
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl 
M 06-2047 1888

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid