Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Geslaagde acties bij G4S Aviation en I-SEC

Gisteren hebben jullie zowel bij G4S Aviation als bij I-SEC een succesvolle actie uitgevoerd. Daarmee hebben jullie een duidelijke boodschap afgegeven aan de werkgevers: 0% is onacceptabel!

Bij G4S AS werd van 12.00 tot 13.00 uur stipt volgens de regels gewerkt, zowel bij visitatie als bij HBS. Dat leidde tot vertraging van de passagiersstromen en de bagage. Schiphol greep een gegeven moment in door passagiers om te leiden van V3 naar V2. Toen dat filter stagneerde, werden passagiers weer teruggeleid naar V3.

Vanuit het Color café hadden wij een goed zicht op het filter dat volkomen leeg werd gehouden; ook zagen we dat de passagiers naar V2 werden omgeleid. Op EF was de actie ook een succes. Daar liepen alle uitpakbanden helemaal vol.

Bij HBS deden veel beveiligers mee wat opnieuw leidde tot vertraging in de bagage-afhandeling.

In de avond was het tijd voor de beveiligers van I-SEC om stipt volgens de regels te gaan werken. Van 19.00 tot 20.00 uur deden veel mensen mee en de actie leidde er al snel toe dat Schiphol passagiers moest omleiden naar andere filters. V1 werd tijdelijk gesloten omdat het te vol werd. De passagiers werden doorverwezen naar V1A. Daar liep de wachttijd snel op van 5 naar 20 minuten. Passagiers van V2 werden doorgestuurd naar V3.

De collega’s van G4S AS waren solidair en hebben de actie van hun collega’s gesteund. Ze gingen niet harder werken om de extra passagiers snel weg te werken. De extra stroom passagiers leidde ertoe dat V3 volledig werd stilgelegd omdat het hele filter vol stond met passagiers.

Kortom: twee zeer geslaagde acties. Complimenten aan alle beveiligers die vandaag actiegevoerd hebben en daarmee een krachtig signaal hebben afgegeven aan de beveiligingsbedrijven. Want 0% in 2018 is echt onacceptabel!

En een extra compliment aan onze kaderleden die keihard hebben gewerkt om hun collega’s te informeren, te motiveren en te mobiliseren. Jullie zijn een onmisbare schakel in het proces.

Naast de acties op Schiphol bereiden we ook diverse acties in het land voor. Want ook daar vinden de beveiligers 0% in 2018 onacceptabel.

Wil je actievoeren? Meld je dan hier aan.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 – 20 47 1888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid