Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eens beveiliger - altijd beveiliger

Onder deze kop is de afgelopen week een publicatie van de gezamenlijk vakorganisaties verschenen over Duurzame Inzetbaarheid bij Securitas. CNV Dienstenbond vindt het erg belangrijk dat medewerkers bewust zijn over en baas blijven over hun loopbaan. Daarbij hoort gezond en met plezier naar je werk gaan, nadenken over je loopbaan en eigen regie nemen. Heb je de tekst gemist? Hierbij dan nogmaals!

Ooit besloot je beveiliger te worden, je was fit en volgde de opleiding ABM of beveiliger 2. Je was blij met je baan. Om ook in de toekomst blij te blijven met je baan, is het belangrijk om je te ontwikkelen, om nieuwe methoden en werkwijzen te leren als die er zijn en om de veranderende regelgeving in de gaten te houden. Maar het is ook goed om over de schutting van je baan te kijken…

Iedereen is anders en staat anders in het (werkzame) leven. De een ziet nog een glansrijke carrière voor zich, de ander is juist bezig met een leven naast-, of zelfs ná zijn carrière. Dromen en fantaseren over die volgende stap of kans, is één. Maar kom je ook in actie? En wat zou je graag willen doen? Wat heb je er voor nodig om dat te kunnen gaan doen of bereiken? Of blijft het bij vage ideeën en ga je iedere dag zuchtend aan het werk?

Stop met dromen en ga aan de slag met je loopbaan! Het is goed om te weten waar je staat, in je huidige functie, in de branche, op de arbeidsmarkt. Want de beveiligingswereld is in beweging. En dan is het goed om ‘in control’ te zijn over je eigen toekomst. Het is goed om te weten wat je wensen zijn en om niet bang te zijn daar naartoe te gaan werken.

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden, in de beveiligingsbranche is hulp beschikbaar, zoals de loopbaanscan van het SOBB. Maar ook je werkgever staat klaar om je te helpen. Op het gebied van opleidingen, maar ook als het gaat om gezondheid en ontwikkelmogelijkheden. Als eerste bedrijf in de beveiligingsbranche gaat Securitas actief aan de slag om jou en je collega’s bewust te maken van hun mogelijkheden.

Een actieve campagne informeert jou over je mogelijkheden en helpt je op weg. En dat is mooi, maar een actieve campagne van je werkgever, zorgt er niet voor dat jij gezond en met plezier naar je werk gaat. Om dat te bereiken moet je zelf in beweging komen.

Wij als vakorganisaties vinden het belangrijk dat bedrijven en ook de branche als geheel, zich actief inzet om beveiligers duurzaam inzetbaar te houden. Immers, gezonde en gemotiveerde medewerkers zorgen voor een actieve branche die toekomstgericht is. Daarom zijn we vanaf het begin dat Securitas begon met het ontwikkelen van plannen rond duurzame inzetbaarheid, betrokken geweest. Onze ervaringen, tips en opmerkingen zijn meegenomen in het eindresultaat.

Voor ons heeft steeds voorop gestaan dat jijzelf de regie moeten hebben. Als je een loopbaanscan wilt doen, hoor je niet bang te hoeven zijn dat de uitkomst misschien wel tegen je gebruikt wordt. Bezig zijn met je toekomst en een volgende stap willen zetten, mag er niet toe leiden dat je leidinggevende denkt dat je niet meer gemotiveerd bent voor deze baan.

Daarom vinden wij het belangrijk dat je echt zelf de leiding hebt. En dus kun je ook loopbaanscans of -gesprekken bij de vakorganisaties of externe partijen doen. Zodat je zeker weet dat de uitkomst niet ineens opduikt tijdens je functioneringsgesprek. En kom je wel in een situatie terecht waarin dit gebeurt? Dan kun je uiteraard terecht bij HR, de OR of de vakorganisaties om dit te melden. Wij gaan het gesprek met Securitas daarover direct aan!

Kortom maak werk van jezelf en kijk op Securitas Vandaag wat jouw mogelijkheden zijn. Heb je al iets gedaan en wil je je ervaring delen? Meld ons dat dan, want een goed voorbeeld doet goed volgen. En was het geen succes, dan valt er vast van te leren. Wordt baas over je baan!

Heb je vragen of opmerkingen over deze info? Neem dan contact op met je bestuurder Debbie Ritsma via d.ritsma@cnvdibo.nl of per telefoon 023-5670626. 
Je kunt ook terecht bij een van onze kaderleden via blg-securitas@cnvdibo.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid