Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

De OR bij Profi-Sec komt er aan!

In juni 2015 vroegen vakbonden Profi-Sec om over te gaan tot het instellen van een ondernemingsraad. Het bedrijf heeft ruim meer dan 50 werknemers in dienst en leden van bonden hebben aangegeven dat zij graag met de directie willen meedenken en meebeslissen. Wettelijk gezien is Profi-Sec verplicht om medezeggenschap van werknemers te realiseren. Het lijkt er nu dan toch van te komen!

Het bedrijf liet ons in een schriftelijke reactie weten dat men bezig was met het onderwerp. In de planning zat dat er begin 2016 een ondernemingsraad zou zijn. Vakbonden zijn van mening dat dit weinig ambitieus is en hebben een gesprek aangevraagd met Eric van den Broek (adviseur van de directie) en Mario D'Achille (directeur). Tijdens dat gesprek, dat plaats vond op 27 november, is gesproken over de situatie binnen Profi-Sec en het feit dat er al sinds juni 2015 ruimte is geweest om een raad in te stellen.

Te lang gewacht

Profi-Sec gaf aan dat zij zich realiseert dat er lang gewacht is. De reden is niet dat men geen Ondernemingsraad zou willen in het bedrijf. Wel is het zo dat Profi-Sec een periode van snelle groei achter de rug heeft, waardoor de focus op andere zaken heeft gelegen. Er is toegezegd dat men nu vaart zal zetten achter het instellen van een voorlopige ondernemingsraad. Deze voorlopige ondernemingsraad heeft slechts één opdracht: het organiseren van ondernemingsraadsverkiezingen op basis van het voorlopige reglement. De gekozen ondernemingsraad zal daarna een eigen reglement vaststellen en vanaf dat moment kunnen werknemers meebeslissen over veel belangrijke zaken.

Voorlopige OR

Uiterlijk in week 2 van januari wijst de directie een aantal personen aan, die de opdracht krijgen verkiezingen te organiseren. Dat betekent dat iedereen die dat wil en die voldoende lang aan het bedrijf verbonden is zich kandidaat kan stellen en gekozen kan worden tot ondernemingsraadslid (let op: ook uitzendkrachten kunnen zich kandidaat stellen en zitting nemen in de OR!). Ook de eerder door de directie aangestelde leden kunnen zich dan kandidaat stellen.

Verkiezingen

In maart zullen werknemers bij Profi-Sec hun stem kunnen uitbrengen op de kandidaten van hun voorkeur en zal de gekozen ondernemingsraad aan het werk kunnen. Ook de vakbonden zal worden gevraagd kandidaten aan te leveren. Leden binnen Profi-Sec die dit willen, kunnen zich dan namens de vakbonden kandidaat stellen. Wij zullen hiervoor begin 2016 een uitvraag doen.

Denk er alvast over na: met ondersteuning en kennis vanuit de vakbond je inzetten binnen de ondernemingsraad. Lijkt het je wat? Meld je dan straks aan als kandidaat vanuit de vakbond!

Samen Werkt!

Samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt met daarin ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als CNV-lid draag jij hieraan bij. En jouw collega's, doen zij al mee? Meld ze ook bij ons aan, want samen werkt beter! Voor elke collega die je aanmeldt, ontvang je bovendien een cadeaubon van 25 euro. Kijk voor informatie en voorwaarden op: www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid