Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV organiseert workshops voor beveiligers

CNV Vakmensen organiseert op 27 juni 2018 samen met de Unie twee workshops voor beveiligers. In bijgaande flyer vind je alle informatie.

Controle op je loonstrook
De loonstrook wordt vaak voor lief aangenomen. Veel mensen gaan er vanuit dat het wel zal kloppen. En natuurlijk klopt het ook vaak, máár heel vaak klopt het ook niet. Juíst als je onregelmatig werkt, is het belangrijk om je zaken goed in de gaten te houden. Om te weten wanneer je aan de bel moet trekken en wanneer niet.

Ook op je loonstrook, afkortingen waar staan ze voor. Er vinden nogal wat inhoudingen plaats op je loon. Waar staan die afkortingen eigenlijk allemaal voor? Onze specialist Anita van Giesen legt je tijdens de workshop over het lezen van je loonstrook precies uit hoe het allemaal zit.

Heb je daarna nog vragen of wil je je loonstrook laten controleren? Dat kan. Als het niet ter plekke kan (i.v.m. privacy misschien ook niet zo fijn), zorg er dan in ieder geval voor dat je kopieën van je loonstrook en je arbeidsovereenkomst bij je hebt. Leden kunnen gebruik maken van deze service. Collega’s die nog geen lid zijn maar dat worden, kunnen hun loon(-strook) ook laten controleren.

De cao houdt op te bestaan na 30 juni, wat nu
Na 30 juni 2018 is er geen cao meer. De cao loopt af en is opgezegd; er is op dit moment nog geen zicht op een nieuwe cao. Wat nu, wat gebeurt er na 30 juni? De gevolgen hangen af van het soort afspraken en zijn ingewikkeld. Speciaal voor jou zet een jurist alles voor jou op een rijtje.

Voor leden en niet-leden
Onze workshops staan open voor leden en niet-leden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je zo snel mogelijk op. Doe dat in ieder geval vóór 18 juni 2018 met een mail aan mij a.bulsink@cnvvakmensen.nl.

Als lid heb je recht op vakbondsverlof als je een cursus wilt volgen die door de bond is georganiseerd; dat is geregeld in art. 69 lid 4 L. Wil je collega ook komen? Prima, maar hij of zij komt dan in eigen tijd. Iedereen is van harte welkom op 27 juni in Culemborg. Voor alle gegevens zie bijgaande flyer.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 – 20 47 1888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid