Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV leden werkzaam in de particuliere beveiliging

CNV Vakmensen stelt werkgevers particuliere beveiliging een ultimatum.

Vorige week hebben we je verteld dat je werkgever je er in 2018 0% (NUL) loonsverhoging bij wil geven. Dat is voor ons (en jou) onacceptabel. Verder onderhandelen heeft in die omstandigheden geen zin. Daarom hebben we vandaag een ultimatum gesteld.

Wat is een ultimatum
Een ultimatum is (in dit geval) een brief waarin we nog eens op een rij zetten wat we allemaal hebben gedaan om te proberen er uit te komen en waarin we nog eens klip-en-klaar opschrijven wat we precies willen.

Dat zijn de eisen
Dit ultimatum loopt af op 30 juni om 10.00 uur. We doen nog één keer een dringend beroep op de werkgevers om afspraken met ons te maken maar het verschil met eerder is dat wij dat alleen doen als werkgevers tegemoet komen aan onze eisen. Doen werkgevers dat niet, dan gaan we vanaf 30 juni 10.00 uur over tot acties in welke vorm dan ook.

Wat zijn onze eisen

 1. Een cao met een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2018;
 2. Een structurele verhoging van de salarissen en werkelijk betaalde salarissen met 3% per 1 juli 2018;
 3. Invoering van automatische prijscompensatie middels de berekeningsmethode CPI  per 1 januari 2019;
 4. Een structurele verhoging van de salarissen en salarisschalen per 1 januari 2019 van 2% naast de automatische prijscompensatie conform CPI;
 5. Overeenkomen van een agenda voor de toekomst, waarin opgenomen wordt welke    (langlopende en lastige) dossiers in welk kalenderjaar dienen te worden opgepakt.

Wat kun jij doen
We hebben veel reacties gehad van beveiligers op ons bericht van vorige week. Veel beveiligers zijn net als wij boos en willen in actie komen.

 1. Begin er mee om dit bericht zoveel mogelijk te delen met je collega’s, bijvoorbeeld via de mail of via facebook. Als je een geprinte versie van dit bericht nodig hebt, stuur me dan een mail waarin je je adres schrijft en hoeveel exemplaren je wilt hebben;
 2. Denk samen met je collega’s na over wat JIJ kunt doen om tot een cao te komen. Heb je een goed idee? Laat het me weten. Mij e-mailadres staat onderaan dit bericht;
 3. Houd je mailbox in de gaten. Als er nieuws is, als we iets van je willen weten in verband met acties bij jouw bedrijf of wat dan ook, dan hoor je dat zo snel mogelijk van ons.

De komende 2 weken treffen we voorbereidingen voor acties. Daarbij hebben we JOU nodig! Wil je actief meedoen? Stuur me een mail.

CNV vindt dat jij veel meer dan 0 waard bent
Vind jij dat ook? Doe dan met ons mee! Zorg samen met ons er voor dat jouw werkgever jou een fatsoenlijke cao met een eerlijke loonsverhoging biedt.

Nog geen lid?
Geen probleem. Dat is zo geregeld via https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden.

Maar lid of geen lid: je kunt nu niet meer zitten afwachten tot er een cao komt, tenzij je genoegen neemt met de kruimels die je werkgever je gunt. Maar dat doe je niet! Toch?

Aletta Bulsink
Bestuurder
M: 06-20471888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid