Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden staan achter cao-akkoord beveiliging

De uitslag van de ledenpeiling is bekend: een ruime meerderheid van de CNV-leden steunt het onlangs bereikte cao-akkoord. Daarmee is er wat ons betreft sprake van een nieuwe cao, die de beveiligers in Nederland voor lange tijd duidelijkheid en perspectief geeft.

Over het cao-akkoord hebben wij jullie eerder uitgebreid geïnformeerd. Een deel van jullie was niet echt blij met het resultaat en heeft uiteindelijk tegen gestemd. We begrijpen de teleurstelling en de onvrede richting de werkgevers. Door hun vaak koppige opstelling hebben ze de onderhandelingen helaas flink moeilijk gemaakt.

Ruime meerderheid stemt vóór

Het cao-akkoord kan ook op grote steun rekenen, zo is gebleken. Een ruime meerderheid van de CNV-leden heeft vóór  het akkoord gestemd. Mede dankzij de acties - waar velen van jullie aan hebben meegedaan - is er nu een nieuwe cao. Een cao die voor lange tijd duidelijkheid biedt. De loonsverhoging is voor jaren verzekerd. Er komt een betere pensioenregeling. De werkdruk gaat omlaag, er komen betere roosters. Dat is allemaal winst.

Werk aan de winkel

Gedurende de looptijd van de cao is er nog het nodige werk aan de winkel. Daarover blijven we jullie natuurlijk informeren! Het geluid van de tegenstemmers nemen we daarbij zeer serieus. In de komende tijd gaan we met de werkgevers over meerdere onderwerpen in gesprek, zoals pensioen, roosters, korter werken. De werkgevers zullen ons vertrouwen in een goede uitwerking van de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk moeten verdienen.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan hoor ik het graag.

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: e.maas@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid