Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Beveiligers blijven in actie, 0% is niks

Ook in de afgelopen week werden acties gevoerd in de particuliere beveiliging. De nadruk lag, net als in eerdere weken, op Schiphol. Vanaf zondag jl. onderbraken beveiligers op verschillende momenten het werk gedurende 10 minuten. Ook bij AZC’s in het noorden van het land roerden beveiligers zich.

Schiphol
Op zondag 22 juli gingen de beveiligers op Schiphol over tot werkonderbrekingen van 10 minuten. Dat werd deze week op verschillende tijden en op verschillende plekken steeds weer herhaald, zowel op de vertrekfilters als in de bagagekelder en zelfs bij de personeelsdoorgangen. De organisatie van deze werkonderbrekingen verliep goed. Schiphol was er druk mee, passagiers toonden begrip en alle beveiligers deden mee. Het was heel bijzonder om getuige te zijn van deze prachtige solidariteit. Beveiligers moesten op positie blijven en stonden daar sterk en krachtig voor hun eigen cao actie te voeren! Als je op twitter of facebook zit, steek ze een hart onder de riem, via een boodschap op onze facebookpagina of door op twitter gebruik te maken van de hashtag #iksteunbeveiligers. We konden niet alles zien; de collega’s in de bagagekelder voerden actie buiten ons zicht, maar ook hier kregen we via onze kaderleden te horen dat de actiebereidheid enorm was en is.

AZC’s
Op veel plekken in het land zijn beveiligers boos. Boos omdat ze zich niet serieus genomen voelen met een loonbod van 0% en boos omdat hun werkgever niet naar hen luistert. Het is niet gemakkelijk om in actie te komen, maar de collega’s van de AZC’s in Ter Apel en Sint Annaparochie lieten het er deze week niet bij zitten. In Ter Apel vond een poortactie plaats en in Sint Annaparochie gingen de beveiligers met elkaar en met de bestuurders van CNV en FNV in gesprek over actiemogelijkheden en het betrekken van meer collega’s, ook van andere AZC’s bij acties. Wordt vervolgd! 

Volgende week
Op maandag en dinsdag vindt er overleg plaats met collega’s op andere plekken in het land om te overleggen over de mogelijkheid om actie te voeren bij hen op de locatie. Houdt vooral de social media in de gaten voor updates. 

Doe mee!
De mensen die zich hebben aangemeld via www.beveiligersinactie.nu worden in de komende week benaderd om te bespreken wat er concreet mogelijk is bij hen op de werklocatie. Met de mensen waarmee ik al contact heb gehad, gebeurt dat, als het goed is, niet, want dat zou dubbelop zijn. Heb je je opgegeven en word je niet gebeld of heb je het telefoontje gemist en wil jij of willen jij en je collega’s meedoen, laat het ons weten. 

Oorverdovend stil
Terwijl beveiligers in extreme hitte hun werk blijven doen, geven werkgevers niet thuis. Het is oorverdovend stil. Werkgevers maken zich blijkbaar niet zo druk om de boosheid van beveiligers en het feit dat beveiligers zelfs in actie willen komen of daadwerkelijk het werk hebben neergelegd. Vacatures kunnen niet worden vervuld en er wordt steeds meer gevraagd van beveiligers, maar als het op betalen aan komt: ho maar. Het lijkt er op dat werkgevers het contact met de realiteit hebben verloren. Wij/jullie moeten ze dus met de neus op de feiten drukken. Kom in actie voor je eigen cao. Blijf niet achterover hangen. Doe mee!!! Die loonsverhoging komt er niet vanzelf! 
Vind jij net als wij dat het van de zotte is dat je er 2 jaar lang niks bij krijgt!? Het is nú tijd voor actie! Je hebt het recht om in actie te komen! Vind je het spannend? Wil je weten hoe het zit met je rechten? Kijk op https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/kennisbank/staken-dit-zijn-je-rechten-en-plichten Meld je alleen of samen met je collega’s aan via www.beveiligersinactie.nu

Social media : Facebook: CNVBeveiliging en twitter @cnvbeveiliging 

Aletta Bulsink, bestuurder CNV Vakmensen
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M 06 2047 1888

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid